3 prisvärda indiespel till Nintendo Switch

När Nintendo Wii U släpptes var bristen på kvalitetsspel den största anledningen till att konsolen sålde dåligt. Med Switch gick Nintendo stenhårt fram för att göra det enkelt för indieutvecklare att producera spel till konsolen, och tack vare det är spelutbudet på Nintendo Switch idag i toppklass. Här tipsar vi om fantastiska och prisvärda spel och hur du med lite is i magen kan göra riktiga bra deals.

Vänta tills favoritspelet är på rea

Det är ofta som spel reas ut på Nintendo Switch e-shop. Under högtider kan rabatterna vara på upp till 90 %, åtminstone på indiespelen. Konsolens exklusiva titlar som Mario och Zelda brukar vara rabatterade lite mer sällan. Det bästa är så klart att ha en spelbuffert varje månad om du vill bygga upp ditt spelbibliotek.

Är det dagen innan löning och ditt favoritspel ligger ute på rea under bara några timmar kan det vara värt att ta ett mindre sms-lån med bra betalningsvillkor. Att ansöka om smslån är inte vad den en gång varit. Tack vare jämförelsesajter som hittasmslan.com kan du enkelt hitta en bra långivare för dig och dina ändamål. Du kan filtrera din sökning på bland annat hur mycket du vill låna, om UC-kontroll ska göras eller inte, och om du behöver ha utbetalt direkt. Kampanjerna på Switch e-shop kan i vissa fall vara så bra att smslån blir ett fördelaktigt alternativ, om du väljer rätt långivare. Annars är is i magen det bästa. Men som gamers vet vi att man ibland inte kan hålla sig, och då kan det vara bra att se över alla alternativen!

The Banner Saga

Är du ute efter ett lugnt spel med fantastisk story rekommenderar vi The Banner Saga. Alla spel i The Banner Saga-trilogin finns nu i e-shopen på Nintendo Switch. Det är ett taktiskt rollspel med turordningsbaserat stridssystem. Det som utmärker The Banner Saga är storyn och de val du tvingas göra under resans gång. Moraliska dilemman blandas med humoristiska episoder och ger en välbehövlig paus från de annars ganska komplicerade och tankekrävande striderna.

Rent spelmekaniskt förbättras spelen också från första till tredje spelet. Aspekter som kritiserades i originalspelet, till exempel att medföljares moral inte har någon direkt påverkan på spelet, förbättrades drastiskt från första till andra spelet.

Det enda negativa är att spelen är relativt korta. Trilogin i sig bör räknas som ett och samma spel, eftersom ettan och tvåan avslutas med ganska klara cliffhangers.

Källa: Pixabay

Stardew Valley

Ett annat ganska avslappnande spel är Stardew Valley. Om du har kört den klassiska spelserien Harvest Moon sedan tidigare så kommer du känna igen dig. Du spelar en bonde som sköter en bondgård, men därutöver finns massor av grottor att utforska, monster att dräpa, föremål att hitta och andra storslagna äventyr.

Grafiken är retroinspirerad, vilket bidrar till en nostalgisk och trygg känsla för alla som växt upp med 90-talets spelkonsoler. Väldigt simpel spelidé, och mycket beroendeframkallande! Från och med november är det även möjligt att spela spelet i multiplayer tillsammans med kompisar.

Cuphead

Cuphead är ett extremt svårt plattformsspel som trots sin svårighetsgrad har fått bra feedback från alla typer av spelare. Grafiken påminner om gamla disneyfilmer och har ett fantastiskt soundtrack. Ett kvalitetsspel rakt igenom. Var dock som sagt beredd på att det inte är något du spelar igenom på första försöket!

Källa: Pixabay

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi