Ace Combat: Assault Horizon Legacy+

Av i i Recensioner, 3 Mer

Ace Combat: Assault Horizon Legacy+

Ace Combat: Assault Horizon Legacy har nu fått en vidareutveckling för dig med New Nintendo 3DS. Är spelet värt ett köp

Har du spelat Ace Combat: Assault Horizon Legacy tidigare. I så fall kan du troligtvis hoppa över denna plusversion såvida du inte är ett riktigt fan av serien. Ace Combat: Assault Horizon Legacy+ är nämligen enbart en vidareutveckling av Ace Combat: Assault Horizon Legacy där man tar vara på specialegenskaperna hos New Nintendo 3DS. Inget nytt spel här alltså.

I Ace Combat: Assault Horizon Legacy+ är du en del av det flygvapen som ska kuva en rebellkontrollerad attack mot de allierade. Du får, precis som i alla de andra Ace Combat-spelen, flyga ett gäng olika flygplan i kampen mot rebellerna. Du börjar med lättare stridsflygplan för att sedan arbeta dig upp till tyngre vapen och mer avancerade uppdrag. Du får bland annat skjuta ner bombflygplan, bomba fiendens förnödenheter, skydda allierat flyg, uträtta spaningsarbete och jaga andra jaktflygplan. Uppdragen är riktigt varierande med hyfsat många plan och uppdrag vilket gör att man aldrig tröttnar. Kampanjen är dock inte speciellt lång. Räkna med runt fyra till sex timmars speltid.

Man låser allt eftersom man spelar upp fler och fler flygplan och man kan inför uppdragen välja vilket plan man ska flyga. Dessutom kan du uppgradera sina favoritflygplan så att de blir allt bättre och bättre allt eftersom du spelar. Här finns såväl attack- som bombflygplan. Som sagt finns ett hyfsat antal plan, men jag misstänker att de flesta spelare kommer att inrikta sig på ett fåtal så att dessa uppgraderas maximalt.

Efter ett lyckat uppdrag får du sedan möjligheten att se en repris av ditt flygande och på så sätt kan den som är ambitiös i efterhand analysera vad som gick bra och mindre bra. Det finns flera olika kameravinklar så du kan verkligen begrunda ditt flygande in i minsta detalj. Dessutom kan du spara ner filmen på SD-kortet och exempelvis visa kompisarna vid ett senare tillfälle.

Kontrollen hos Ace Combat: Assault Horizon Legacy+ känns inte helt naturlig utan jag tycker snarare att spelet lutar mer åt arkadhållet än åt en ren simulator. Exempelvis kan ett snabbt tryck på Y-knappen användas för att snabbt göra en undanmanöver när fientliga vapen låst mot dig och för att förhindra att man träffas av en missil. Förutom Y-knappen så är det egentligen inga stora nyheter utan flygningen fungerar som i andra spel i serien. Jag måste erkänna att jag inte testat Ace Combat: Assault Horizon Legacy-versionen så jag kan inte göra någon jämförelse med plusversionen. Jag kan dock säga så mycket att jag tycker att kontrollen fungerar mycket bra och att det faktiskt är ganska enkelt att navigera flygplanen.

Grafiskt imponerar spelet – speciellt flygningarna. Ditt plan är verkligen snyggt gjort och 3D-funktionen hjälper faktiskt dig på New 3DS istället för att stjälpa dig. Den har varit ett orosmoment i så många spel till den gamla, hederliga 3DS, men här flyter 3D:n på bra utan att på något sätt tendera att bli dubbelseende vilket är jätteskönt.

Ska du då köpa Ace Combat: Assault Horizon Legacy+? Nu har jag inte testat gamla versionen (Ace Combat: Assault Horizon Legacy), men jag misstänker att om du spelat den så har du ingen nytta av att köpa Ace Combat: Assault Horizon Legacy+. Annars tycker jag att Ace Combat: Assault Horizon Legacy+ är väl värt ett köp för den som gillar flyg.

Det Bra

  • Tjusig 3D-grafik
  • Y-knappen
  • Grafiken flyter på bra
  • Varierat
  • Repriserna

Det Dåliga

  • Lite rörig presentation
  • Inte mycket nytt
  • Något kort
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi