Ape Academy

Av i i Recensioner, 2 Mer

Ape Academy

Aporna från Ape Escape har satts i militärskola och tvingas genomgå den ena lektionen efter den andra.

Ta ett gäng skräniga apor, tillsynes utan hjärna. Tillsätt en militant lärare. Förse varje apa med en saftblandare och använd sedan aporna som huvudpersoner i ett femtiotal småspel. Det är så här man utbildar apor i Sonys värld.

Spel uppbyggda på snabba minispel är ingen nyhet. Det har tidigare visat sig kunna bli riktigt underhållande spel. Jag tänker på Wario Ware-spelen till Game Boy Advance och Nintendo DS.

Ape Academy har en hel del likheter med Wario Ware. Spelen är korta, vilket ger ett högt speltempo. Vissa spel är riktigt knasiga. Här slutar dock likheten. Medan Wario Ware är ett bra och underhållande spel så når Ape Academy inte ens upp till godkänt i betyg.

Minispelen finns på ett spelbräde om tre gånger tre rutor. Klarar du spelet som gömmer sig bakom en ruta får du en ring i rutan, annars ett kryss. Det gäller att få ett visst antal rader med ringar för att avancera till nästa årskurs. Att man tvingas gå tillbaka till spelbrädet efter varje avklarat minispel innebär att tempot sänks drastiskt. Det blir irriterande efter ett tag, speciellt då spelet måste laddas varje gång och då apledaren är skränig och jobbig.

Kvalitén på småspelen är mycket varierande. Det finns några riktigt bra spel. Flera andra är däremot mest skräp. Vissa spel är till och med så långsökta att man inte hinner fatta vad man ska göra ens efter två, tre försök.

Nu finns det dock ett spelläge där samtliga småspel du stött på finns tillgängliga. Hit kan du gå och träna de småspel du tycker är svåra. Givetvis kan du även spela dina favoritspel om och om igen.

Omdöme: Idén med kluriga och roliga småspel är mycket bra. Däremot är genomförandet halvtaskigt. Jag vill ha högre tempo, bättre kvalitet på småspelen, spel som jag förstår med mera. Nej, köp inte Ape Academy, det är ett dåligt köp.

Det Bra

  • Aporna är gulliga.
  • Spelidén.
  • Alla småspel man stött på går att spela enskilt.

Det Dåliga

  • Långa avbrott mellan småspelen.
  • Vissa spel är alltför långsökta.
  • För stor kvalitetsskillnad mellan småspelen.
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi