Arthur and the Minimoys

Av i i Recensioner, 3 Mer

Arthur and the Minimoys

Luc Besson är en mångfaldig man. Han har skrivit barnböcker, men också skrivit manus och regisserat actionfilmer såsom Léon och Det femte elementet. Hans senaste projekt är filmen Arthur och minimojerna. Nu har jag inte sett filmen, men spelet är både fantasifullt och fyllt av detaljer. Däremot är musiken ofta för repetitiv. Talet är däremot bra och spelet har svensk text.

Arthurs farfar försvann för många år sedan i en jakt på en värdefull skatt. Nu ska farfars hus säljas och Arthur bestämmer sig för att söka efter skatten för att rädda huset. Genom ett teleskop hamnar han i minimojernas pyttelilla land. Arthur förvandlas till en minimoj och stöter på Selenia och Bétamèche. De tre blir snabbt vänner och slår följe.

Arthur och minimojerna innehåller såväl action- som äventyrsmoment, med en liten övervikt på äventyrsbiten. Spelet bygger på att de tre vännerna samarbetar. Dom har nämligen olika egenskaper och vissa moment kräver att alla tre hjälps åt på ett eller annat sätt. Att växla mellan de tre karaktärerna kräver bara ett tryck på höger triggerknapp. Den karaktär som man valt blir den ledande figuren som de andra följer. Ibland blir dock trion separerade, till exempel när den lille Bétamèche kryper in i grottor.

Det finns även en actiondel som ofta går ut på att hindra motståndarna från att göra minimojerna till sina slavar. Till en början har man enbart ett trist vapen, men allt eftersom man får nya färdigheter förbättras stridsegenskaperna. Den häftigaste actionscenen är nog när man blir anfallen av mängder av myggor som till en början känns helt oövervinnliga.

Jag har tidigare testat PS2-versionen av Arthur och minimojerna. Jag gillar dock PSP-versionen lite mer. Spelet är på vissa ställen ganska klurigt. Då är det skönt att pausa så att problemet kan ”smälta in”. Då stänger man enkelt av PSP:n och när man sedan får en aha-upplevelse är det bara att sätta på PSP:n igen och lösa problemet.

Som slutkläm tycker jag att Arthur och minimojerna är ett fantasifullt spel med sköna karaktärer. Ibland går spelet lite i stå när man är tvungen att gå tillbaka en bit för att lösa problem. Ett stort plus för att spelet har svensk text, men det hjälper nog inte så många sjuåringar.

Det Bra

  • Skön grafik
  • Fantasifull värld
  • Bra röster
  • Svensk text

Det Dåliga

  • Vissa problem kan vara väl svåra för de yngsta
  • Musiken
  • Att tvingas gå tillbaka är trist
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi