Arthur and the Minimoys

Av i i Recensioner, 3 Mer

Arthur and the Minimoys

Luc Bessons fantasifulla fyra volymers bokserie om minimojerna har förvandlats till såväl animerad film som spel. Själva spelet påstås följa filmens handling, men eftersom jag inte har sett filmen kan jag inte kommentera det.

Den unge Arthur kommer till en fantasifull värld och där träffar han prinsessan Selena och hennes bror Bétamèche. Alla tre ger sig ut på ett äventyr där de ska befria de små minimojerna. Världen är fylld av gigantiska myggor som terroriserar alla minimojerna.

Spelet baseras på de tre kompisarna som alla har olika egenskaper. Dessa kompletterar varandra bra. Med hjälp av dessa egenskaper ska en mängd problem och actionuppdrag klaras av. Exempelvis är Arthur duktig på att klättra på tunna avsatser. Därför måste han klättra och till exempel göra så att de andra kan ta sig vidare.

Bétamèche är en liten krabat. Det gör honom lämplig att ta sig in i trånga utrymmen. Dessutom får han snart ett vapen med vilket han kan skjuta på avstånd. Därmed behöver han inte gå in i närstrid. Övriga av gruppens medlemmar får även dom olika egenskaper efterhand. Selena bär ett svärd som hon kan använda för att exempelvis hugga sig förbi spindelväv.

Arthur and the Minimoys är ett ordinärt plattformsspel med actioninslag. Man blir inte speciellt överraskad någon gång i själva spelandet. Däremot är jag klart överraskad över den tekniska kvalitén. Spel som riktar sig till en yngre målgrupp har ofta enkel och trist grafik. I Arthur and the Minimoys är däremot grafiken på topp. Det är en fröjd att titta på den fantasifulla världen. Ljudet är överlag bra men det finns en del repetitiva ljudslingor som man snart tröttnar på.

Arthur and the Minimoys är en gullig historia som glädjande nog har svensk textning. Målgruppen är 7-14 år, men spelet kan vara lite svårt för de yngre. Äldre barn som helst kör tuffare shooterspel kommer säkert att tycka att Arthur and the Minimoys är lite smålöjligt. Jag själv tycker att spelet är ganska mysigt. Men har jag inte sett det här förr? Spelet känns nämligen inte speciellt nydanande förutom den gulliga världen.

Det Bra

  • Fantasifull värld
  • Lagom svårt för målgruppen
  • Svensk textning
  • Grafik

Det Dåliga

  • Inget nytt
  • Småtråkiga actiondel
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi