B-Boy

Av i i Recensioner, 2 Mer

B-Boy

När jag för fem månader sedan var i Los Angeles kunde jag beskåda en grupp killar samt en grupp tjejer som uppträdde mitt i Hollywoods kommersiella centrum. Dansarna gjorde det ena avancerade danssteget efter det andra. Det tycktes som om den ena dansaren tycktes försöka överglänsa den andra. Killarna och tjejerna uppträdde med danssteg som jag inte hade en aning om vad de hette. Själv kan jag bara drömma att dansa Street Dance, åtminstone om jag inte ville bryta såväl armar som ben och därutöver göra mig till ett allmänt åtlöje.

Nu har jag chansen att, till skön musik, glänsa med mina danssteg. Att snurra runt på ryggen (”Windmill”) är givetvis otänkbart i levande livet. Numera är detta danssteg extremt lätt att utföra, fast bara i min PSP. Det är bara att trycka på cirkelknappen. Ni som kan ”Street Dance” får ursäkta om min beskrivning av de olika stegen är amatörmässig. ”Windmill” är en av fyra grundsteg. En annan är ”Six Step” där man med sex steg snurrar runt ena hand. ”Top Roch” innebär en sorts danssteg stående. Det sista grundsteget är ”Baby Freeze” som innebär att man balanserar på handen med benen nästan är parallellt med marken.

Allteftersom man spelar låses nya danssteg upp som baseras på de fyra grundstegen. Din dansare blir allt skickligare och får ökad respekt. Dansen skall utföras i takt med musiken för att ge bästa möjliga poäng. Takten visas med vita streck och bytet mellan de olika dansstegen ska ske på ett blått streck för bästa möjliga poäng.

Du samlar dessutom på medaljer som baseras på olika skickligheter under spelets gång. Det finns fem olika medaljer exempelvis ska du i ”Rythm” utföra ett visst antal danssteg i takt med musiken. För att få medaljen ”Flow” ska du utföra flera danssteg i rad.

Snart fann jag att själva dansandet blev väl svårt för mig. Min taktkänsla är nämligen inte speciellt bra. Därför rekommenderar jag inte B-Boy till er med riktigt dålig taktkänsla. Det är synd eftersom B-Boy annars är ett skönt dansspel.

Rent tekniskt är B-Boy ganska välgjort. Det mest irriterande i spelet är fartränder runt spelarnas armar och ben. Vita fartränderna runt dansaren ska och ge en bättre spelkänsla, men de ser stundtals riktigt fula ut. Annars är dansstegen snyggt animerade. Dansarna kan byta kläder samt hudfärg och frisyr. Precis som jag tidigare nämnt är musiken bra och ljudeffekterna fullt okej.

Givetvis kan du även spela mot kompisar. Som mest kan ni vara fyra spelare. Du kan spela via trådlös uppkoppling. Därutöver finns ett utmärkt spelläge där du spelar en-mot-en eller två-mot-två på en PSP.

B-Boy är ett skönt spel som tyvärr är lite väl svårt för min del då jag har dålig taktkänsla. Det finns en hel del danssteg som är relativt snyggt animerade. Mest underhållningsvärde ger flerspelarlägena. Trots att jag är kass på att spela B-Boy tycker jag spelet är värt ett bra betyg. Det blir en sjua av tio möjliga.

Det Bra

  • Flerspelarlägena
  • Hyfsat många danssteg
  • Nu kan man briljera utan att riskera att skada dig eller att bli utskrattad

Det Dåliga

  • Vita fartränder
  • Väl svårt för mig som har dålig taktkänsla
  • Långa laddningstider
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi