Badminton Kings VR

Av i i Förhandstitt, 4 Mer

Badminton Kings VR (Steam early access)

Fram med racketen och vässa skärpan. Nu är det badmintonplanen som gäller. Hänger du med?

För några år sedan spelade jag mycket badminton med kompisarna. Det är en kul sport som ger lagom med motion. Roligast är dubbeln. Nu har jag fått chansen att försöka spöa datorn.

Badminton Kings VR är ett virtual reality-sportspel för HTC Vive. Spelet är i Steam early access-program vilket innebär att det inte är ett helt färdigt spel. Därför är detta en förhandstitt och ingen fullständig recension.

Du börjar med att välja racket – ett normalt eller ett utspejsat. Därefter väljer du motståndare. Det finns fem stycken i stigande svårighetsgrad och du måste besegra dem en efter en. För mig var det ganska svårt. Det tog tid att besegra dem. Tyvärr tyckte jag inte att ökningen i svårighetsgrad var speciellt jämn utan den var dålig i början för att bli stor till den sista spelaren. Det här är dock något utvecklarna lovar ska förbättras till det färdiga spelet.

Badminton är ett spel som kräver snabba rörelser och kvickt fotarbete. I roomscale går det att förflytta sig, men inte annars. Appnori använder dock inte roomscale i Badminton Kings VR. De har löst spelarens rörelser genom att flytta spelplanen mitt under spelets gång så att du som spelare slipper skutta i sid- eller djupled. Det var till en början riktigt enerverande. Eftersom man ofta inte ser spelplanen när man tittar på bollen högt uppe i luften kändes det som om spelplanen plötsligt flyttat sig några meter. Helst skulle jag ha sluppit detta men det fungerar nog inte med snabba förflyttningar i roomscale på grund av den långa svansen (läs alla kablar). Kanske går det att genomföra kvicka rörelser med den nya trådlösa adaptern? Men, då krävs en stor spelyta. Hur som helst behöver Appnori finslipa denna del.

Grafiskt är Badminton Kings VR näst intill identiskt med PingPong Kings VR. Man har bara bytt ut pingisbordet mot en badmintonplan. Motståndarna är till och med desamma. Kings VR-serien kommer att bestå av sju spel (pingis, badminton, squash, baseboll, tennis, bågskytte och boxning) när den är komplett. Spelen tycks vara ganska lika vilket gör att jag gärna hade sett att de varit ett enda spel. Jag tror faktiskt att Appnori vunnit på att sälja dem som ett spel istället för separat.

Jag saknar multiplayer. Som jag redan skrivit gillar jag dubbelspel. Det är dock något som ska komma till den färdiga versionen.

Badminton Kings VR är ett kul spel med brister som jag hoppas att man rättat till innan spelet lämnar early access. Jag ser fram emot den slutliga versionen av spelet.

 •  

   
  Spel som ingår i Kings VR-serien

  Manny Pacquiao’s Boxing Kings VR, Baseball Kings VR, PingPong Kings VR, Squash Kings VR, Tennis Kings VR, Badminton Kings VR, Archery Kings VR

  Läs vad vi skrivit om andra spel i serien

  Badminton Kings VR (förhandstitt)
  PingPong Kings VR (förhandstitt)
  Squash Kings VR (förhandstitt)

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi