Barbie Fashion Show

Av i i Recensioner, 2 Mer

Barbie Fashion Show

Barbie har blivit designer. Nu ska hon hålla modevisningar under den stora modeveckan i Paris.

Det är inte speciellt svårt att ta miste på målgruppen för Barbie Fashion Show – tjejer som är fem år eller äldre. Men, kanske finns det även en och annan grabb som kan vara intresserad. Själv var jag till en början inte speciellt förtjust över att behöva skriva om ett Barbie-spel. Jag ska dock redan nu avslöja att jag faktiskt tyckte det var kul. Till och med min tonårsdotter spelade och hade roligt.

I Barbie Fashion Show får du ett flertal uppdrag. Du ska designa kläder och ordna en modevisning under ett visst tema, exempelvis pyjamasparty. Det första du gör är att designa dina kläder. Du har ett antal modeller att välja mellan. Välj sedan tyg, måla eventuellt mönster och sätt på dekaler. Du ska designa såväl framsida som baksida på plaggen.

När din kollektion är klar väljer du modell, skor samt frisyr. Nästa steg är att fixa scenen. Det finns olika alternativa scener som du ska förse med dekorationer, podiumfärger, musik samt belysning.

Sedan är det dags för din modell att visa vad hon går för. På podiet finns en streckad linje där modellen kommer att gå. På vissa ställen finns kryss. Här ska du välja vilken rörelse modellen ska utföra. Ska det vara en vinkning eller en piruett?

Sedan kommer den stora finalen – själva modevisningen. Här får du se din modell gående i de kläder du designat, på din scen och utföra de rörelser du valt. Allt är i 3d och riktigt välregisserat.

Rent tekniskt ligger Barbie Fashion Show långt efter vuxenspelen. Jag tycker dock att utvecklarna har gjort en riktigt bra insats och Barbie Fashion Show håller hög grafisk kvalitet jämfört med många andra barnspel. Klädesplaggen man designat kan bli riktigt snygga när de väl sitter på modellen. Även ljudet är bra. Dock tycker jag att vissa kvinnliga röster är barnsliga, men det är ingen ovanlighet i barnspel.

Omdöme: Med Barbie Fashion Show kan mode- och designintresserade tjejer, och även killar, skapa egna mästerverk. Det är enkelt, det är kul och den slutliga modeshowen blir riktigt bra.

Det Bra

  • Skaparlustan väcks.
  • Snygga shower.
  • Enkelt att skapa en bra modevisning.

Det Dåliga

  • Var är killmodellerna?
  • Lite väl fjöntiga röster.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi