Bee Movie Game

Av i i Recensioner, 3 Mer

Bee Movie Game

Barry B Benson är nog bikupans mest nyfikne och våghalsige ungbi. Han nöjer sig inte med att producera honung utan han beger sig även utanför tryggheten i New Hive City ut i den farliga staden New York City. Där möter han storstadens alla faror. Givetvis kan inte Barry bara åka på äventyr jämt utan han måste, precis som alla andra bin, även ägna sig åt honungsproduktion inne i kupan. Du hjälper Barry med diverse bisysslor. Du får köra taxi och leverera diverse varor. Du får även tävla mot andra bin med olika racingbilar. Fast att kalla det racing är nog att vara i snällaste laget. Tamare, och tråkigare (gäsp) racing har jag inte stött på i många spel tidigare. Att sortera bra från dåliga honungskakor eller att fylla på honungstunnor är även det ganska segt och lär inte bli någon höjdarsysselsättning för barnen runtom i vårt land.

Själva honungsproduktionen börjar utanför kupan där det gäller det att suga upp nektar ur olika blommor för att sedan pollinera blommor i parken. Nu är inte allt frid och fröjd utan stora insekter gör allt för att störa dig. Som tur var är dessa insekter allergiska mot pollen som du därför kan skjuta mot dom. Farorna ute i New Hive City stannar inte vid stora insekter. Här finns bilar, och inte minst människor som Barry har fullt upp med att hålla sig undan för. I flera av spelets kapitel måste Barry hålla sig undan för dessa hot. Ofta blir det aldrig speciellt kul utan ofta gäller det bara att trycka på den knapp som visas på skärmen. Exempelvis finns det en tennismatch tidigt i spelet. Barry sitter fast på bollen, och för att undvika att han blir krossad av underlaget eller något racket måste man föra vänster styrspak i den riktning pilar visas på skärmen.

En annan fara som väntar utanför kupan är regn. Barry och de andra bina kan inte flyga om det regnar på dom. Som tur är har Barry utrustats med bireflexer. Med dom aktiverade saktar världen ner och Barry kan undvika minsta lilla regndroppe, andra hinder eller smällar från människor. Dessutom har Barry försetts med bivision, ett sorts seende där man ser föremål som är dolda för det vanliga ögat.

Barnspel, och spel byggda på filmlicenser, brukar hålla en ganska låg teknisk kvalitet och inte sällan innehåller de retfulla buggar då själva produktionstiden är kort. Spelen förväntas rida på filmernas framgångar. Detta märks tydligt i Bee Movie Game. Spelet känns inte genomarbetat. Grafiken är enkel och trist och skådespelarna är så trista så. Inte nog med att grafiken är enkel, det finns flera grafikbuggar. På några ställen dök stora, svarta trianglar upp på skärmen.

Sammanfattningsvis är Bee Movie Game ett ganska trist och trögt och hafsigt hopknåpat spel. Det finns betydligt roligare och mer fartfyllda spel att lägga under granen.

Det Bra

  • Barry är charmig

Det Dåliga

  • Långrandigt
  • Låg teknisk kvalitet
  • Långsamt
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi