Ben 10 Omniverse 2

Av i i Recensioner, 6 Mer

Ben 10 Omniverse 2

Ett populärt barnprogram från Cartoon Network har blivit spel. Några av de kända karaktärerna i form av bland annat Ben Tennyson och Fyrarm får nu liv, fast Mats utfärdar en varning för spelet.

Ben Tennyson har en unik förmåga. Han kan byta skepnad från sitt mänskliga jag till olika utomjordingar. Ben 10 Omniverse 2 börjar med att jag som olika utomjordingar springer i en labyrintformad bana. Jag kan byta skepnad mellan tre aliens som springer helt automatiskt. Crashhopper är lätt och springer fort, men har inget skydd. Han kan hoppa över hinder och hål i marken. Bloxx är lite tyngre och kan kasta granater mot vissa hinder och kanontorn. Slutligen har vi Four Arms som är tyngst och rör sig långsammast. Han kan slå sönder kraftiga hinder. Senare i spelet låses andra utomjordingar upp med liknande egenskaper. Det är bland annat Astrodactyl, Swampfire och Cannonbolt. Man har alltid en utomjording i varje grupp – lätt, mellantung och tung. Min uppgift på banorna är alltså att välja rätt utomjording för rätt hinder samt att välja rätt spår inne i labyrinten. Ibland gäller det att ha snabba reflexer för att hinna byta till rätt alien. Tyvärr är springandet i labyrinter riktigt tråkigt och banorna förvirrande. Dessutom reagerar kontrollen inte alltid på mina kommandon och ibland hinner jag helt enkelt inte med. Speciellt svårt att hinna med är det när något händer direkt efter en tvär kurva.

Efter att ha sprungit lite blir det dags för fighting. Jag möter flera robotar och utomjordingar samtidigt och även här kan jag välja mellan de tre grupperna av aliens. Tyvärr är fighterna lika tråkiga som labyrintlöpningen. Dessutom är striderna knepiga. Mina fiender skjuter på mig och använder eldkastare och det är inte alltid mina kommandon om att försvara mig registreras i tid vilket gör att jag dör ofta. Efter några strider kom jag dock på en idiotsäker, men dödstrist taktik. Jag attackerade några gånger med Crashhopper och innan fienden hann reagera tryckte jag på försvarsknappen varvid fegisen Crashhopper försvann rakt upp och undkom fienden. Sen var det bara att upprepa detta om och om igen. Då slapp jag dö, för om jag dog tvingades jag springa om en bra bit i labyrinten vilket var dödstrist. Till och med tristare än den idiotiska Crashhopperteknik jag använde mig av.

Så här fortsatte spelet. Det fanns bara två olika spelmoment i kampanjdelen – labyrintlöpning och fighting – och jag kan inte säga vilken del som var tråkigast för de var lika tråkiga båda två. Lägg till en story som är kryptisk och fiaskot är fullbordat. Man har inte ens bemödat sig med att översätta spelet till svenska. Det finns även ett arenaläge där man enbart fightas. Fast det är inte roligare än fightingen i kampanjen. Här ska man klara femton vågor av fiender i ett flertal arenor. Fast, en skillnad finns gentemot kampanjen – man kan bjuda in en kompis och så kan ni ha tråkigt tillsammans istället för att behöva ha tråkigt ensam.

Ben 10 Omniverse 2 är en skymf mot våra barn. Jag tycker att utvecklarna borde skämmas över att göra ett så här dåligt spel. Det känns som om man utnyttjar en populär figur från Cartoon Network bara för att tjäna pengar. Nej, köp inte detta spel. Det gör inget barn glad. Det mest positiva med spelet är att eländet tar slut fort då spelet inte är speciellt långt. Sen är dessutom grafiken i ganska läcker cel-shadingteknik som ger en tecknad look.

Det Bra

  • Eländet tar fort slut då spelet inte är speciellt långt
  • Ganska läcker grafik

Det Dåliga

  • Fruktansvärt dåligt spel
  • Enformigt värre
  • Inte översatt till svenska
  • Dålig kontroll
  • Trist fighting med få attackmöjligheter
1

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi