Bilar

Av i i Recensioner, 2 Mer

Bilar

Pixar har återigen släppt en animerad 3d-film, denna gång om några galna bilar långt ute i ingenmansland. I filmens kölvatten ges givetvis ett spel ut. Jag har testat PSP-versionen, på finska av alla språk. Det blev en utmaning att navigera genom menysystemet då jag inte kunde hitta några engelska menyer. Handlingen däremot är i sig inte speciellt avancerad utan ytterst kortfattad med engelskt tal.

Bilar är ett racingspel som passar bäst till en yngre publik. Styrning och övrig kontroll är inte verklighetstrogen för fem öre. Spelet har därför till 100 procent en arkadkänsla. Du kör ”levande” bilar som mer än gärna tävlar mot varandra i Kylarköping med omnejd.

I berättarläget måste du vinna ett lopp för att låsa upp nästa. Till en början tyckte jag att det var näst intill löjligt enkelt att vinna loppen. Snart blev det dock svårare, men aldrig överdrivet svårt. Det gällde att använda de genvägar som fanns, samt köra på de fartplattor eller den bilarnas boost som båda ger en tillfällig fartökning.

Kontrollen är mycket enkel – du kan i princip köra med gasen i botten hela tiden. I skarpa kurvor trycker man lämpligtvis in R-knappen, vilket ger en skarpare sväng. Med L-knappen hoppar man med bilen.

Själva körgläden är sådär. Det var ganska kul att köra under en tid. Efter ett tag kändes det dock mest som om allt gick på tomgång. En irriterande detalj är att bilen studsar helt oberäkneligt när den träffas av en annan bil eller kör på ett hinder.

Förutom berättarläget finns även ett Grand Prix, som i sig inte är speciellt svårt, där du tävlar i en serie race. Du kan även försöka slå dina tidigare tider samt tävla mot andra via trådlös uppkoppling.

Sammanfattningsvis är Bilar ett okej spel för den yngre publiken som söker lättsamma racingspel. Spelet är varken för lätt eller för svårt, men tyvärr för tunt.

Det Bra

  • Lättsamt
  • Lagom svårt
  • Måste utnyttja genvägar och boost
  • Svensk text

Det Dåliga

  • Studsar okontrollerbart när man kör på något
  • Kort och tunt spel
  • Jag tröttnade ganska fort
  • Talet är inte på svenska
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi