Bratz: Rock Angelz

Av i i Recensioner, 2 Mer

Bratz: Rock Angelz

Glitter och glamourtjejerna Bratz startar en modetidning. Jakten på det perfekta scoopet sätter igång. Kan Bratz tidning bli mer populär än den konkurrerande tidningen?

Cloe, Jade, Sasha och Yasmin är bästisar. Tillsammans utgör dom Bratzgänget, en grupp som gör allt för att följa modet med fräcka utstyrslar och glamouraktig sminkning. Tillsammans startar tjejerna en modetidning som ska konkurrera med Your Thing som ges ut av de snorkiga konkurrenterna Tweevils.

För att skapa tidningen får du ett antal uppdrag att genomföra i staden eller i någon annan stor stad såsom London. En del av uppdragen är riktigt bra, medan andra mest är patetiska. Jag kan nämna ett riktigt fjöntigt uppdrag – Bratz får i uppdrag att samla ihop några papper åt en kille. Papperen ligger precis bredvid honom. Den latmasken kunde väl samla ihop dom själv!

Som exempel på ett vettigt uppdrag kan jag nämna att Bratz får i uppdrag att leta reda på alla vänner i staden och fotografera dom. I ett annat ska du fotografera tre djur i parken. Du får även designa affischer och t-shirts. När du slutfört ett uppdrag blir det en artikel i tidningen. Tyvärr får man inte själv sätta ihop artiklarna utan det sker automatiskt.

Eftersom Bratz innebär glitter och elegans får du givetvis rika möjligheter till shopping av kläder, smycken, hattar och annat oumbärligt. I sminklogen kan du dels köpa olika sminkkollektioner och dels sminka dina Bratztjejer. Det sistnämnda gillade till och med jag, fast jag inte är rätt målgrupp. Här kan man nämligen leka med fräcka sminkningar. Att skapa en snygg makeup är inte svårt, men för egen del försökte jag få tjejerna att se riktigt groteska ut.

Bratz: Rock Angels har ett riktigt störande moment. Varenda person man möter kommenterar nämligen ens klädsel. Om man lyckats skapa en snygg outfit får man idel beröm såsom ”fräscht helhetsintryck”. Om man däremot sätter på kläder som övriga inte gillar blir man i det närmaste mobbad. ”Modeförbrytare” och ”gräslig utstyrsel” är kommentarer man kan få.

Barnspel håller ofta en betydligt lägre kvalitet rent tekniskt än ungdoms- och vuxenspel. Här tycker jag Bratz: Rock Angels håller ovanligt hög kvalitet. Bratzgänget är riktigt snygga, förutom det plastiga håret. Tjejerna i Bratz går hela tiden runt i den mundering du satt på dom och din sminkning.

Omdöme: Att Bratz riktar sig till modemedvetna tjejer råder det inget tvivel om. Det är inget fel i det, utan det är snarare kul att handla snygga kläder och accessoarer samt skapa läckra (eller förvridna) sminkningar. Att spelet är så otroligt fixerat vid klädseln att varenda en kommenterar ens kläder är att överdriva. Det sänker betyget från en sjua till en sexa. Att THQ valt att översätta hela spelet är något som bör nämnas.

Det Bra

  • Sminkningen.
  • Ganska mycket kläder, accessoarer och smink att välja mellan.
  • Hyfsad teknisk kvalitet.
  • Helt på svenska.

Det Dåliga

  • Överdriven klädesfixering.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi