Burnout Dominator

Av i i Recensioner, 2 Mer

Burnout Dominator

Vi har sett det förr, Burnout-serien där söndagskörning inte får förekomma är seglivad. Jag har hittills gillat serien, men håller den nya versionen, Burnout Dominator, måttet? Nja, det tycker jag inte. Läs vidare så förstår du varför.

I Burnout-serien gäller det definitivt inte att glida runt i raggarbilar i någon liten håla i Dalarna för att impa på brudarna. Nej, långtifrån. Buskörning kan man närmast kalla det. Allt i spelet går ut på att dominera gatorna. Tryck undan motståndarna så att de kraschar. Sladda genom kurvorna. Boosta för att få extra fart. Om du lyckas köra nära andra bilar utan att nudda dom byggs boosten på så att du kan få mer fartökning senare.

Men akta dig så att du själv kraschar själv. Det är här jag saknar det absolut roligaste med Burnout – att få krascha. Inget var bättre än att köra rakt in i en långtradare och se hur bilarna flög runt som vantar. Allt var i slow motion. Det är nästan så att det kommer tårar i ögat att den delen är borta.

För den som inte saknar superkrascharna är Burnout Dominator antagligen mer givande än för mig. Spelet är nämligen rejält fullspäckat så det tar ett tag att hinna spela igenom det. Huvudspelläget heter World Tour. Som det låter är det en serie tävlingar över hela välden. Det är stor skillnad mellan de olika banorna, men variationen mellan banorna är inte stor. Det finns bland annat gatulopp med tät trafik och tävlingar på landsbygden.

En par viktiga delar i ett racingspel är fart- och spelkänslan. Fartkänslan är det definitivt inte något fel på. Här går det undan värre, så det gäller att hålla tungan rätt i munnen när man ska köra så nära en bil som möjligt utan att krascha. Spelkänslan tycker jag däremot inte är helt perfekt. Det beror till stor del på att styrspaken på PSP:n inte är helt perfekt, vilket gör styrningen något svår. En annan svaghet som beror på PSP är att skärmen inte direkt är som en datorskärm. Det gör att det ibland kan bli lite svårt att se andra bilar och att precisionen blir sämre.

Sammanfattningsvis tycker jag att Burnout Dominator till stor del är ett spel byggt på gamla idéer. Spelet har inte genomgått någon större förändring. Att kraschläget tagits bort är väldigt synd och gör mig än mer besviken. Nej, det är dags att antingen skrota Burnout-serien eller göra någon radikal förändring.

Det Bra

  • Ganska omfattande
  • Bra multiplayermöjligheter

Det Dåliga

  • Är det inte dags att begrava Burnout-serien?
  • Kraschdelen är borta!
  • Styrningen
  • Inte mycket nytt
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi