Burnout Legends

Av i i Recensioner, 2 Mer

Burnout Legends

Bränn gummi och preja bilar till dramatiska krascher. I Burnout Legends bjuds du på hög fart, aggressivitet och våghalsig action.

När jag för två år sedan testade det andra spelet i Burnout-serien hyllade jag spelets intensivitet och de härliga bilkrascherna. Betyget blev högt. Därför var jag givetvis glad över att en ny version släpptes till Playstation Portable. Med min bilsadistiska talanger kunde jag nu krascha bilar vart jag än befann mig. Detta utan att få snuten hack i hälarna.

Burnout-serien är välkänd för de spektakulära krascherna. Tack vare kraften hos PSP är det nu möjligt att njuta av dessa i en bärbar spelmaskin. Vid kollisioner visas videosnuttar som är minst sagt uppseendeväckande. Bilarna flyger i luften medan bildelar slungas åt alla håll. Himla läckert, men det kan bli lite för mycket efter ett tag.

I Burnout Legends finns flera typer av tävlingar. Jag ska nämna några. ”Race” innebär kort och gott att du ska komma först i mål. Du kan preja motståndarens bilar, vilket ger bonuspoäng, samt möjlighet till boost, alltså en tillfällig fartökning.

Av tävlingstyperna gillar jag ”Road Rage” bäst. Här har du bara en enda uppgift – att preja motståndarna så att de kraschar. Det gäller att krascha ett visst antal motståndare innan din egen bil blivit helt demolerad.

I ”Pursuit Mode” äntrar du en polisbil och du ska preja en kriminell typ innan tiden rinner ut. I ”Face Off” har du enbart en motståndare att besegra. ”Eliminator” innebär att den siste tävlande över mållinjen elimineras för varje varv tills enbart en bil återstår.

En lite udda spelform är ”Crash”. Här ska du skapa en så spektakulär krasch som möjligt. Du kan exempelvis köra in i en långtradare och samtidigt se till att så många andra bilar blir inblandade i krocken. Det kan ge riktigt maffiga videosnuttar där bilar och bildelar slungas runt åt alla håll.

Total finns 89 bilar att låsa upp. En del är verkligen häftiga. Det ska bland annat finnas en bil utformad som en formel 1-bil. Den ser otroligt häftig ut på bild, men än har jag inte lyckats låsa upp den.

Bilarna är inte bara snygga i stillbild utan även på tävlingsbanan. Dessutom är bilarna ovanligt lättkörda. Det märks att utvecklarna gått in för att göra ett underhållande arkadspel framför en realistisk simulator. Här är det adrenalin som gäller och inte perfekt körning.

Grafiken är väldigt snygg och imponerar verkligen. Tyvärr innehåller Burnout Legends en del irriterande buggar. En gång försvann en bil rakt igenom en vägg. Vid ett par tillfällen har spelet hackat till ordentligt så att skärmen frysts helt under en bråkdel av en sekund. Detekteringen av kollisioner fungerar inte felfritt. Några krascher registreras inte och ibland har jag kraschat till synes helt obegripligt.

Omdöme: Burnout Legends är grymt underhållande. Spelet bjuder inte enbart på traditionell racing utan dessutom på spektakulär action. Burnout Legends innebär sann spelglädje i ett högt tempo. Spelmässigt är Burnout Legends väl värt en åtta, men med alla buggar kan jag inte vara så generös. Slutbetyget stannar på en sjua. Om du har spelat tidigare Burnout-spel så kan du dock bli besviken då Burnout Legends inte bjuder på något nytt.

Det Bra

  • Snyggt och välljudande.
  • Aggressivt – motståndarna aggressiva och du måste vara aggressiv.
  • Många enskilda tävlingar (175 st) varvid spelet varar länge.

Det Dåliga

  • Allt för många buggar.
  • Det kan bli enformigt efter ett tag med alla krascher.
  • Mycket långa laddningstider.
  • Inget nytt jämfört med tidigare spel i serien.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi