Buzz! Junior: Jungle Party

Av i i Recensioner, 3 Mer

Buzz! Junior: Jungle Party

De tidigare Buzz-spelen har varit frågesporter riktade till främst den något äldre publiken. Nu kommer ett barnspel. Tja, barnspel tycker jag är att underskatta Jungle Party. Jag tycker snarare att det är ett familjespel där hela familjen kan skratta åt de tjattrande och humoristiska aporna.

Jungle Party är ingen frågesport utan ett spel med 40 olika minispel. Det kunde ha varit vilket sådant spel som helst om det inte vore för spelandan. Aporna tjattrar och spelet är fyllt av skön, men vass humor. Exempelvis skrattar motspelaraporna often åt en apa som får ett städ i huvudet eller liknande och den berättande rösten kan komma med någon nedsättande kommentar om apan som ligger sist. Det här känns dock inte som något problem då det är en del av spelets charm. Tillsammans med familjen kan man sätta sig ner och skratta och ha kul i de trivsamma småspelen. Jungle Party är ett riktigt socialt spel.

Du kontrollerar spelet med en speciell kontroll – Buzz. Det finns fyra sådana med spelet vilket innebär att upp till fyra personer kan spela samtidigt. Om du redan har en Buzz-kontroll så kan du köpa enbart spelet. Kontrollen är extremt enkel. Ovanpå finns en stor röd knapp med en lysdiod vilket gör att den lyser mysigt rött. På framsidan finns sedan fyra stora knappar. Vanligtvis använder man i den här typen av spel helt vanliga handkontroller, men mysighetsfaktorn blir lite speciell med den här designformade kontrollen.

I minispelen får ni bland annat kasta kokosnötter, smyga, dansa och skjuta iväg dig själv. Jag ska ge några exempel på minispel.

Ta skydd – kasta kokosnötter på dina motståndare och ta skydd bakom en sköld för att undvika motståndarnas kokosnötter.
Räknekort – vilken tärning har flest antal ögon (kan vara mer än sex)?
Katapult – rikta in din apa och skjut honom mot en måltavla.
Åka kana – här åker du kana på trästockar. Den som sitter längst fram fångar frukt och därmed poäng. Men, se upp så att du inte sitter längst fram när banan tar slut.
Bubbelbad – gorillan gillar inte att schimpanserna bubblar i jacuzzin, så gör det när han inte ser på.

Som slutkläm tycker jag att Buzz! Junior: Jungle Party är ett riktigt kul och lättsamt familjespel som dock kunde ha bjudit på lite mer variation. Mina barn pendlar mellan åtta och nio i betyg. Som vuxen tycker jag att en svag åtta är mer rättvisande.

Det Bra

  • Lekfullt
  • Humoristiskt
  • Socialt

Det Dåliga

  • Kunde varit lite mer variation mellan minispelen
  • Sarkasmen kan ses som ett problem för vissa personer
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi