Buzz!: The Music Quiz

Av i i Recensioner, 3 Mer

Buzz!: The Music Quiz

Musikfrågesport för dig som vill testa dina egna kunskaper, utklassa kompisarna eller kanske stå för underhållningen på festen.

I Buzz finns det flera olika typer av spel. Du kan antingen spela själv eller med upp till 3 kompisar. Du får också bestämma längd på spelet och vilken sorts musik det ska vara. Musiken du väljer mellan är antingen ny musik, gammal musik, eller en blandning av båda. Så det finns många olika spelvarianter. Varje spelare får sedan ”designa” sin egen karaktär. Man får välja vilken musikpersonlighet man vill vara, vilka kläder han/hon ska ha på sig samt hur det ska låta när just du svarar på frågorna.

I spelet för en spelare spelar du inte mot någon annan än dig själv. Detta spel består av två olika omgångar där du ska samla tid respektive poäng. Ett perfekt spel för att tävla med sig själv och hela tiden nå nya poängsummor. Är du tillräckligt duktig hamnar du på topplistan. Att sitta och spela själv i hundra år är dock ingen höjdare.

I spelet för flera spelare kan ni spela upp till 4 personer samtidigt. Spelet består av 6 olika omgångar där du ska samla så många poäng som möjligt och försöka undvika minuspoäng. Antalet frågor i varje omgång beror på vilken längd på spelet ni valt (snabbt, medellångt eller långt). Dock tar det långa spelet slut ganska fort. Varje omgång är olik de andra och spelaren med mest poäng redovisas efter varje avslutad omgång. Ett exempel på en rond är Poängsamlare där det ställs en fråga med fyra svarsalternativ och man får poäng för varje rätt svar.

Hela spelet är uppbyggt som ett frågesportsprogram på tv och som leds av en programledare och hans ”medhjälpare” som förklarar reglerna för varje omgång. Programledaren hjälper till och säger vad du ska göra och kommer ibland med lustiga kommentarer till spelare som svarat fel eller är flitig med sitt tryckande på kontrollen.

Till ditt Buzz medföljer 4 speciella kontroller. Där finns bara 5 knappar och det är allt som behövs. 1 stor Buzzerknapp till speciella omgångar och 4 färgalternativsknappar för att svara på frågorna med. Knapparna är lätta att hålla reda på eftersom de är så få och att det inte finns en massa onödiga knappar som man aldrig använder som på andra kontroller.

Buzz är ett enligt mig väldigt kul och underhållande spel. Kontrollerna är otroligt bra och lätta att förstå sig på. Omgångarna är roliga och variationen på frågorna är rätt så stor. Figurerna i spelet är ganska roliga och alla har sina egna personligheter. Musiken och variationen på den är också väldigt bra. Där finns allt från Soft Cells Tainted Love till Pinks Don’t Let Me Get Me.

Det Bra

  • Kontrollerna
  • Variationen på frågorna och spelarkaraktärerna
  • Valbarheten

Det Dåliga

  • Kan bli lite tjatigt i längden
  • En aning tråkigt att spela själv
  • Tar slut för fort
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi