Buzz! The Pop Quiz

Av i i Recensioner, 2 Mer

Buzz! The Pop Quiz

Sony har skördat stora framgångar med sina folkliga karaokespel i Singstar-serien. Frågesportspelen i Buzz-serien har inte sålt lika bra, men tilltalar precis som Singstar en bred publik och kan spelas av vem som helst.

Spelet börjar med att man får välja vilken figur man vill spela med. Här finns coola, lättklädda, tråkiga, ja i princip de flesta typer av människor. Sedan påpekar den allmänt jobbige programledaren att man inte får spela naken. Därför får man även välja kläder.

Att spela Buzz! The Pop Quiz är mycket lätt. Man använder de speciella Buzz-kontrollerna. De har fyra färgade knappar och en stor röd sådan. Sedan är det bara att spela. Tryck på rätt knapp som svar på de olika frågorna – svårare än så är det inte.

Buzz! The Pop Quiz testar dina kunskaper i popmusiken från 90-talet och framåt. Varje frågesport består av några olika typer av frågelekar. Lyssna och titta på en video och gissa artistens namn eller låttitel är den bästa formen. Ibland gäller det att svara snabbast, ibland får man minuspoäng när man svarar fel, ibland läses frågan upp av programledaren, ibland visas en video. Ja, ni förstår säkert.

Det nya Buzz-spelet är lättsam frågesport med frågor om modern pophistoria. Det ska givetvis spelas tillsammans med en eller upp till sju kompisar. Det finns inte ens något enspelarläge. Om du är musikintresserad kan du få det kul tillsammans med dina kompisar, men spelet känns snabbt enformigt. Dessutom är programledaren otroligt dryg. Han försöker vara klämkäckt komisk, men det misslyckas ofta kapitalt.

Det Bra

  • Kul att spela mot kompisar
  • Flera olika typer av frågor
  • Svenska

Det Dåliga

  • Snabbt enformigt
  • Programledaren
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi