Byggare Bob: Bobs borgäventyr

Av i i Recensioner, 2 Mer

Byggare Bob: Bobs borgäventyr

Kan vi fixa det, klart vi kan! Eller kan du det? Det är upp till dig att hjälpa Byggare Bob och hans vänner att reparera borgen innan de kan ha en fest. Du ställs inför tio olika uppdrag som t.ex. labyrintspelet, vallgravsspelet, borgmurarspelet m.m. Varje spel har tre olika svårighetsgrader, allt anpassat efter barnens skiftande utvecklingsstadier. Vilket bäddar för många timmars skoj. Musik/tal-volymen går även att ändra i spelet.

Det första man slås av när man startar ”Byggare Bobs borgäventyr” är att det är väldigt likt de andra Byggare Bob spel som finns. Grafiken är gjord på ett sådant sätt att det ser ut som om man är med i ett TV-avsnitt med Byggare Bob, det är något som uppskattas av de minsta.

Det finns även med snygga videoklipp från Byggare Bob ”Riddarna klarar allt” video/dvd:n.
När man börjar ett spel så får man skriva in sitt namn och välja en sköldbild där alla framsteg man gör i spelet sparas så att man kan ladda vid ett senare tillfälle.

Till spelet hör även en välgjord och ganska tjock manual som beskriver allt som man behöver veta för att klara av spelet. Spelet styrs med hjälp av musen utom i vissa spel där man kan styra med piltangenterna om man föredrar det.

I spelet finns även en rolig funktion, nämligen att kunna göra sina egna Byggare Bob vykort.
Du kan till och med lägga in ditt eget ansikte! När du är nöjd med resultatet är det bara att skriva ut ett mycket personligt vykort. Du kan även skriva ut ett alldeles eget diplom som tack för att du hjälpte Byggare Bob med att borgen.

Kort sagt är det ett roligt lagom långt spel för de mindre barnen De kommer att känna igen sig från TV-serien och det är ju inte någon nackdel.

Det Bra

  • Grafiken
  • Lätt styrt
  • Roligt
  • Tydlig instruktionsbok
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi