Call of Duty 3

Av i i Recensioner, 2 Mer

Call of Duty 3

Jag blev helt tagen av de inledande filmerna där de allierade invaderar Normandie. Det är pampigt och vrålet från soldater som träffas av det intensiva kulregnet dånar ut ur högtalarna och fyller hela rummet. Frågan är givetvis om själva spelet är lika maffigt?

Visst är Call of Duty 3 (CoD3) maffigt. Här får man utkämpa ett stort antal strider i jakten på att frita Normandie. Först hamnade jag i en liten stad fylld av ruiner. Här fick jag öva upp mig i den ädla konsten att döda nazister. Genom att laborera lite med inställningarna kom jag fram till ett läge där jag fick lagom med motstånd. Det finns nämligen ganska många parametrar att leka med så jag tror att CoD3 passar alla, från nybörjaren till den kräsne gamern.

Striderna i CoD3 håller verkligen hög klass. Förutom att vara fotburen dyker fler möjligheter upp. Ett kul inslag, som man tidigt får träna på, är att sitta på en stridsvagn och leta reda på var fienden gömmer sig och sedan rapportera det till stridsvagnspersonalen – och så boom… Ett riktigt användbart ”vapen” är rökgranater. Kastar man en sådan kan man snabbt och enkelt omgruppera eller anfalla utan att fienden ser något. En annan bra funktion är att du kan ta upp fiendens handgranater och kasta tillbaks dom. Ha, ha. Där fick de.

CoD3 är fyllt av detaljer. Det är fullt med liv på skärmen – soldater som rör sig, rök, stridsvagnar och andra fordon och mycket annat. Grafiken innehåller mycket små detaljer och det känns som om man är på plats. Ljudet är också riktigt bra. Det smattrar och det är livfullt hela tiden. Men, snälla, precis som många andra spel tycks soldaterna ha en mindre vokabulär än en treåring. Hur som helst, trots den detaljerade grafiken och det intensiva ljudet så laggar CoD3 inte en enda gång. Spelet flyter på bra.

Kontrollen fungerar överlag alldeles utmärkt. Sikta, använda vapen och köra fordon, allt känns naturligt och inger en skön känsla. Det är enkelt att huka, hoppa, krypa med mera. Allt är dock inte frid och fröjd med kontrollen. Tidigt blev jag överrumplad av en tysk. Då skulle man vrida och vända på kontrollen, ungefär som en liggande ratt. Det var till en början inget kul, men lite längre in i spelet visade det sig faktiskt vara ett hyfsat sätt att försvara sig mot en angripare.

Jag har tyvärr inte någon onlinekoppling på min PS3:a så jag har inte testat onlinespelet. Jag lovar, det är inte mitt fel att PS3:an inte är uppkopplad. Det är något fel som gör att jag inte kan registrera konsolen. Det är ett känt fel som Sony arbetar på. Det finns inte något flerspelarläge offline, vilket är en svaghet.

Call of Duty 3 är ett riktigt bra spel. Jag har läst av andra skribenter att Call of Duty 3 ska innehålla en del buggar, men jag har inte hittat några. Å andra sidan har jag inte spelat Xbox 360-versionen. Synd att jag inte kunde testa onlinedelen, därför är min recension lite haltande.

Det Bra

  • Mycket bra spelkänsla
  • Många inställningsmöjligheter för svårighet
  • Maffigt

Det Dåliga

  • Kontroll vid överrumpling
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi