Candy Kingdom VR

Av i i Recensioner, 6 Mer

Candy Kingdom VR

Du åker tåg genom en godisstad fylld med klubbor, polkagrisstänger och annat mums. Skjut! Men akta dig för pepparkaksgubbarna.

Tåget jag åkte var till en början inte speciellt snabbt. Med de två pistolerna i högsta hugg sköt jag lätt ner varenda liten klubba, godishjärta och annat som fanns utmed rälsen. Om inte till 100 % så åtminstone över 95 %. Det hände att jag missade någon liten godisbit. Glömde antagligen att titta mig ordentligt runt i staden vid dessa tillfällen. När resultatet var under 100 % missade jag tyvärr även bonusnivån.

Utöver godisbitarna som jag med glädje skulle skjuta ner fanns det elaka pepparkaksgubbar utplacerade lite varstans. De kastade deg på mig och träffade den mig började allt gå i slow motion. Bäst att skjuta dem först.

Nivåerna gick och tåget ökade hastighet. Det blev svårare att hinna med när antalet träd med godisbitar och polkagrisstänger ständigt ökade. Jag fick inte 100 % av godiset längre. Min träffprocent sjönk. Pepparkaksgubbarna blev fler och de började gömma sig vilket gjorde dem svårare att träffa.

Så kom jag fram till en stoppskylt. Det hade funnits flera sådana tidigare och de visade hur duktig jag varit på nivån. Det hade alltid funnits en nästa-pil, men inte nu. Vad hände? Jag hade träffat 79 % av alla godisbitar. Dög inte det? Nej, uppenbarligen inte. Det krävdes 80 % för att komma vidare. Nytt high score och dags att börja om från början.

Candy Kingdom känns som ett typiskt ”nu är jag på tivoli”-spel. Skjut allt du ser. Detta i en färgglad godisstad och ackompanjerad av smått irriterande, glad tivolimusik som är hur enformig som helst. Fast allt är tilltalande för barn.

Candy Kingdom VR är ett lättillgängligt spel som jag inte tyckte var kul mer än några åk. Det är roligare att spela tillsammans med ett par-tre vänner och försöka bräcka varandras resultat. Det kan spelas av alla som är tillräckligt gamla för att använda en VR-hjälm. Det kräver inte att man går runt utan man står stilla medan man åker med tåget. Candy Kingdom VR passar verkligen bra som VR-spel.

Det Bra

  • Lättillgängligt
  • Kul som partyspel
  • Passar barnen bra
  • Ökande svårighetsgrad
  • Passar bra i virtual reality

Det Dåliga

  • Irriterande, om än glad, tivolimusik
  • Bara kul några gånger
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Söker du en trådlös laddstation som är liten och behändig? Mophie Charge Stream Pad Mini är en sådan.… https://t.co/pS3kxZgfJW
I en osynlig värld finns mängder av plattformar och fiender. Tur att plattformarna färgas av ditt bläck när du glid… https://t.co/NQLKzYaFuE
Pode är ett samarbetsspel för två eller en person. Utforska grottor och lös problem med en fallen stjärna och en st… https://t.co/rPiyiHWCcZ