Capcom Classics Collection Remixed

Av i i Recensioner, 2 Mer

Capcom Classics Collection Remixed

Capcom har en diger spelportfölj. Capcom Classics Collection Remixed är en ganska stor samling av deras retrospel. Flera av spelen är riktigt, riktigt svåra. Därför är det skönt att det enkelt går att justera svårighetsgraden på samtliga spel. Exempelvis kan du ändra antal liv, svårighetsgrad och antal continues. En intressant inställningsmöjlighet är hur spelet ska visas på skärmen. På så vis kan man ändra storleken och formen på spelytan.

Här finns bland annat det första spelet i Street Fighter-serien. Fast de flesta hade nog föredragit tvåan i serien som idag räknas till en av de riktiga klassikerna. Ettan, det spel som finns i denna samling, suger emellertid rejält. Animationerna är gräsliga och kontrollen är riktigt usel.

Då är det tur att Capcom Classics Collection Remixed begåvats med betydligt bättre spel. Strider är ett av dom. Det är ett plattformsspel som verkligen åldrats med värdighet. Härliga animationer gör spelet snyggt. Synd bara att fienderna är så sanslöst många. Det gör att man dör hela tiden – men det är kul ändå.

Man kan hitta varianter av den klassiska 194x-serien lite varstans, bland annat i mobiltelefoner. I Capcom Classics Collection Remixed finns 1941. Här flyger du ett flygplan under andra världskriget och det gäller att skjuta ner och bomba allt du ser. Genom att hålla in skjutaknappen kan man ladda extra feta skott.

Ett annorlunda spel är Quiz & Dragons. Inte är det så vanligt med frågesporter bland retrospel. Inget för mig, men det finns säkert en publik som gillar detta.

Avengers är ett av bottennappen. Här går man ner längs en gata och slår ner alla fulingar man stöter på ackompanjerat av löjliga läten.

Magic Swords är däremot ganska kul. Här kämpar man sig upp till toppen av en borg och släpper ut en massa fångar. Svärd och annan utrustning förbättras allt eftersom man spelar.

Det bästa spelet i samlingen Capcom Classics Collection Remixed är Mega Twins, ett riktigt kul, men samtidigt svårt plattformsspel. Med riktigt kraftfulla vapen bekämpar man horder av fiender.

Capcom Classics Collection Remixed är en ojämn samling retrospel. Vissa spel, såsom Street Fighter, är riktigt usla medan andra, däribland Mega Twins, är desto bättre. Det finns mycket att låsa upp, vilket sporrar till spelande. Samtliga spel har nämligen olika mål som du måste klara av för att låsa upp bonusmaterial såsom musik och bilder. Jag lovar att det finns grejer till alla smaker och i överflöd.

Samtliga spel:

1941
3 Wonders
Avengers
Bionic Commando
Black Tiger
Block Block
Final Fight
Captain Commando
Forgotten Worlds
Last Duel
Legendary Wings
Magic Sword
Mega Twins
Section Z
Side Arms
The Speed Rumbler
Quiz & Dragons
Street Fighter
Strider
Varth

Det Bra

  • Många spel
  • Mycket bonusmaterial
  • Mega Twins

Det Dåliga

  • Ojämn kvalitet
  • Varför finns inte Street Fighter II och Ghost and Goblins med?
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi