Carnival Games VR

Av i i Recensioner, 4 Mer

Carnival Games VR: Alley Adventure

Tivolispelet Carneval Games VR har fått en expansion med sex nya spel i två teman. Så sätt på dig VR-hjälmen och roa dig.

I Carnival VR hamnar du mitt i ett tivoli. Vart du än tittar hittar du attraktioner. Det är precis som om man kommit till Gröna Lund eller Liseberg fast utan åkattraktionerna och trängseln. Grundspelet har utökats med Alley Adventure, en expansion bestående av sex nya spel i två karnevalsgränder – Cosmic Corner och Jurassic Junction. Som du säkert redan listat ut är det teman på rymden repsektive dinosaurier. Dessutom har vissa förändringar gjorts i de 12 originalspelen som ska uppmuntra omspel.

Följande sex grenar är nya i Alley Adventure:

 • Dino Stacker: Stå ovanpå huvudet på en upphöjd dinosaurieplattform och släpp slumpade block för att bygga ett så högt torn som möjligt.
 • Gravity Match: Använd avancerade gravitationsvapen för att fånga och skjuta tillbaka objekt på matchande objekt för att ta poäng.
 • Putting Green: Klara av ett antal minigolfutmaningar.
 • Horseshoes: Kasta hästskor runt pinnen och ta så många poäng som möjligt.
 • Trick Shot: Visa vad du kan i ett antal slumpade biljardtrickstötar.
 • Lucky Cups: Sätt så många pingisbollar som möjligt i muggarna innan tiden tar slut.

De här sex grenarna håller, precis som de tolv originalspelen, skiftande kvalitet. Jag tänker inte recensera alla sex utan tar några exempel.

Första gången jag spelade Dino Stacker kunde jag inget annat göra än att överrumplas av att stå högt över en dinosaurie. Tur att jag inte har anlag för svindel. Man droppar ner stora block på en plattform några meter ner. Det gäller att stapla dem så att det blir så högt som möjligt. Jättesvårt eftersom man knappt kan beräkna vart blocken ska hamna, men trots det fastnade jag. Riktigt kul trots allt.

I motsats till Dino Stacker gillade jag inte Putting Green. Kanske ligger mitt missnöje i att jag gillar minigolf och därmed jämför med verkligheten? Medan flera grenar i Carnival Games VR är mycket snabbt avklarade så tar Putting Green något längre tid eftersom man ska spela igenom flera banor. Banor som är ganska tråkiga och oinspirerande.

Trick Shot är betydligt roligare. Här är det biljardstötar som gäller. Det tog lite tid innan jag luskade ut några av stötarna. Spelet har dock en enkel kontroll. Det är bara att rikta in biljardkön åt rätt håll och ”fyra” av.

Om du gillar Carnival Games VR så är jag övertygad om att du kommer att gilla Alley Adventure. Expansionen fortsätter i samma anda som originalgrenarna. I dagsläget kostar Alley Adventure 8 euro på Steam vilket är lite i högsta laget. Jag uppskattar också att förändringar gjorts i grundspelen.

Det Bra

 • Dino Stacker och Trick Shots gillar jag bäst
 • Passar bra in i originalspelet
 • Vissa förändringar har gjorts i grundspelen

Det Dåliga

 • Ojämn kvalitet
 • Minigolfen är inte kul
 • Ojämn kontroll
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi