Chibi-Robo!

Av i i Recensioner, 2 Mer

Chibi-Robo!

Vad är bättre att få som födelsedagspresent än en charmig liten robot som kan städa och utföra andra hushållssysslor?

Födelsedagen ser ut att gå mot fiasko. Jenny fyller nio år och presenterna faller henne inte i smaken. Så ger pappa henne ett rymdskepp. Ut ur den kommer världens gulligaste robot, Chibi. Han charmar genast hela familjen och födelsedagen blir en succé.

Nu blir det du som får axla manteln som Chibi. Att du får utföra diverse hushållssysslor som att städa låter kanske inte speciellt kul. Detta är dock inte allt. För en 10 cm stor robot är människovärlden en utmaning. Bara en så enkel sak som att ta sig upp på spisen kräver sin robot, och alla pusselmoment tvingar spelaren att använda de små grå hjärncellerna.

Sedan finns det en hel del andra underliga figurer som kommer i Chibis värld, till exempel talande leksaker och andra, fientliga robotar för att nämna ett par. Allt Chibi gör slukar energi, speciellt energikrävande är det givetvis att slåss mot fientliga robotar. Det gäller att se till att Chibis energimätare inte töms. Chibi släpar hela tiden runt på en sladd som man pluggar in i närmaste eluttag.

Jag gillar inte det här sättet att fylla på energi. Det ger visserligen en utmaning, men det ger samtidigt ständiga avbrott i en annars vacker saga. Likaså är de återkommande dialogerna stundtals tröga och ibland nästan olidligt långa.

Det är synd att spelet lider av dessa två irriterande detaljer. Det ger onödiga avbrott. Sagan om Chibi är annars riktigt charmerande med en trevlig blandning av pusselmoment, actionmoment och idogt städande. Tänk om städande vore lika kul i verkligheten. Då skulle varje hem vara skinande blankt.

Det Bra

  • Urgulligt spel.
  • God underhållning.
  • Många pusselmoment.

Det Dåliga

  • Irriterande avbrott i form av påfyllnad av energi samt dialoger.
  • Stundtals segt.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi