Chicken Little

Av i i Recensioner, 2 Mer

Chicken Little

En bit av himlen har ramlat ner! Ingen tror på kycklingen och han blir utskrattad av alla. Kan du hjälpa honom att bevisa att han har rätt?

Disneys film Lilla kycklingen finns även i spelformat till bland annat Game Boy Advance (GBA). Som du säkert förstår är Chicken Little ett spel främst avsett för barn. Därför är det enkelt upplagt. Kontrollerna är enkla och spelet i sig är relativt enkelt, för enkelt enligt min elvaåring. Däremot är bossarna ganska knepiga, vilket ger en alltför stor kontrast i jämförelse med övriga banor.

Förutom att styra Lilla kycklingen får du även möjligheten att vara Kapten Ace och Fisk på torra land. Tyvärr tillför dessa figurer inte speciellt mycket utan det är roligast att spela som Lilla kycklingen.

Att stoppa in Chicken Little i ett fack är enkelt. Det är ett ordinärt plattformsspel för barn. Det är inget märkvärdigt och det bjuds inte på några direkta överraskningar, utan allt tuffar på i en inte speciellt hög takt.

Minispelen bjuder dock på lite ombyte och är ganska trevliga, men det finns bara två, vilket är alldeles för lite. Du bjuds på dels racing och dels Dodgeball. Det senare är en bollsport där det gäller att kasta en boll på motståndarna, och givetvis undvika att bli träffad av motståndarnas kast.

Rent tekniskt finns inte mycket att säga. Det är ett typiskt GBA-spel som inte utmärker sig på något sett, varken positivt eller negativt. Musiken är däremot helt vedervärdig. Den är precis som i de flesta andra GBA-spel rejält enformig.

Vid två tillfällen hängde sig spelet helt, vilket gjorde att jag tvingades starta om spelet. Jag vet inte om det beror på att jag spelade Chicken Little på min Nintendo DS eller om felet även finns när man spelar det på en GBA.

Som slutkläm tycker jag att Chicken Little får fullt godkänt, en stark femma. Spelet ger barnen en trevlig spelstund såvida dom inte tycker att det är för lätt. Att bossarna sedan är väl svåra i jämförelse med övriga delar av spelet ger dessvärre lite obalans åt spelet.

Det Bra

  • Ganska mysigt
  • Två trevliga minispel

Det Dåliga

  • Liten variation
  • Bara två minispel
  • Obalans i svårighetsgrad mellan bossarna och övriga delar av spelet
  • Musiken!
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi