Chromehounds

Av i i Recensioner, 2 Mer

Chromehounds

När jag för första gången lade märke till Chromehounds trodde jag att Mech Warrior-serien bara hade bytt namn. Men så är fallet inte. Jag har nämligen tidigare lirat den spelserien och blev förvånad över hur likt Chromehounds är Mech Warrior. Stora strider med futuristiska megarobottar, fullastade med dödliga kulsprutor och lasrar.

I singelspelarläget tar du rollen som en soldat vars leverne är att sälja sina krigskunskaper till högstbjudande. Det lustiga är att man ena dagen jobbar för en viss arbetsgivare medan man någon vecka senare är anställt hos den andra parten. Man jobbar för alla sidor i kriget helt enkelt. Man styr massiva HOUND-robotar som är alla utrustade på olika sätt och enligt spelutvecklarna skall det nästan inte finnas två robotar som är exakt samma.

Det jag märker efter ett tag spelande är att Chromehounds skiljer sig från t.ex. Mech Warrior när det kommer till stridandet. I Chromehounds råder en viss harmoni jämfört med intensiv action vid striderna. Jag menar – istället för att skjuta iväg miljontals skott i luften innan man lyckats låsa på sin motståndare planerar man mer striderna i Chromehounds. Man skall skjuta från rätt vinkel och såvidare.

Detta gör att jag ibland tycker enspelarläget blir lite väl långtråkigt. Visst har spelet sina pampiga inslag och som sagt, en del nya inslag vi tidigare inte sett i robotskjutspel. Detta gör dock inte spelet särskilt underhållande och efter ett tags spelande undrar jag, vad är meningen med spelet? Att gå runt och lägga upp strategiska strider är kul, men inte efter några timmar. Det är då man väntar på det där lilla extra – som aldrig kommer.

Jag skulle säga att flerspelatläget i Chromehounds är dess höjdpunkt. Inte för att vara sådan, men jag tycker nästan att de hade kunnat skippa enspelarläget helt, då detta är i grunden är en onlinespel. Enspelarläget känns som träning, medan onlinespelandet känns som ”självaste” spelet. För att ha någon chans mot andra via Xbox Live är det ett måste att samla på sig pengar för att uppgradera sin HOUND och köpa nya mäktigare vapenarsenaler till den.

Som ni säkert vet krävs det Xbox Live guldmedlemskap för att få spela online överhuvudtaget och om man inte har det kan jag inte rekommendera Chromehounds. Är man dock en onlinespelarhaj är detta nog ett riktigt bra inköp!

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi