Codename: Kids Next Door – Operation V.I.D.E.O.G.A.M.E.

Av i i Recensioner, 3 Mer

Codename: Kids Next Door – Operation V.I.D.E.O.G.A.M.E.

Cartoon Network fortsätter ge ut spel baserade på sina tv-serier. Nu släpps fem ungars fantasi lös i en spionvärld inspirerad av James Bond.

Nog för att jag varit med om mängder av långa speltitlar, men frågan är om inte Codename: Kids Next Door – Operation V.I.D.E.O.G.A.M.E. (hädanefter kallat KND) intar en tätposition, eller åtminstone hamnar högt upp. Om jag skriver ut vad förkortningen V.I.D.E.O.G.A.M.E. står för blir det garanterat en överlägsen förstaplats. Ungarna i KND älskar nämligen att göra fräcka förkortningar av långa och invecklade uttryck. Håll i er, V.I.D.E.O.G.A.M.E. står för Villains In Detention Escape Outpost Growing Amalgamation Mega Enormously. Puh!

I sann Bond-anda har de fem i gänget kodnamn, nämligen Numbuh 1-5. De har dessutom olika egenskaper, vilket bäddar för stora möjligheter att skapa variation. Numbuh 2 kan flyga med den något udda skapelsen C.O.O.L.-B.U.S. Med den får han bekämpa diverse stridande, flygande farkoster.

Numbuh 3, som för övrigt är en av gängets två tjejer, kan glidflyga med hjälp av de väl tilltagna ärmarna på hennes tröja. Den andra tjejen, Numbuh 5, är inte att leka med. Hon räds inga motståndare.

Spelmässigt är KND upplagt som ett ganska traditionellt plattformsspel. Spelaren kämpar mot diverse fiender samtidigt som han samlar på olika grejer. Att samla regnbågsnallar gör exempelvis att diverse hemligheter låses upp. Numbuh 3 gillar hamstrar. Därför är det naturligt att hon får i uppdrag att fånga dessa pigga och rymningsbenägna djur. I andra uppdrag ska du bland annat frita barn och samla bildelar.

KND riktar sig som du säkert förstått till en yngre publik. Därför är det ganska enkelt. Inte ens bosskamperna innebär något större hinder. Faktum är att jag tycker att spelet är lite i lättaste laget för en spelvan tioåring.

Gängmedlemmarnas olika egenskaper ger en viss spelvariation, men trots det känns spelet väl monotont i längden. Att jaga hamster efter hamster är exempelvis inte speciellt inspirerande. Spelet går på tomgång mesta delen av tiden. Min son tappade fort intresset. För den skull vill jag inte påstå att Codename: Kids Next Door – Operation V.I.D.E.O.G.A.M.E. är ett dåligt spel. Det är fullt okej, men saknar gnistan.

Det Bra

  • Fem personligheter med olika egenskaper

Det Dåliga

  • Stundtals riktigt monotont
  • I lättaste laget
  • Engelska
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi