Conan

Av i i Recensioner, 2 Mer

Conan

Nu ska Conan-spelet inte förväxlas med filmen Conan med Arnold Schwarzenegger. Conans röst i spelet liknar till viss del Arnolds, vilket är irriterande, precis som om utvecklarna försökt göra en kopia.

Conan är en barbar, ett muskelknippe som får alla fagra damer att falla i trans. Bland annat räddar Conan barbröstade kvinnor som fängslats och dom kan givetvis inte låta bli att kommentera hans manlighet. ”Låt mig följa med dig.” Inte visste jag att min räddare skulle vara så ståtlig.” ”Å vilka muskler.”

Conan bor i Hyboria, ett tufft land där stålet härskar, där personer som Conan är överlevare. Grannskapen visar sig inte vara bättre och Conan hamnar på värre ställen. Hans första äventyr blir på den närliggande, hemska ön Balmoria. Där härskar den onde trollkarlen Graven som hotar att inta Hyboria. Här träffar Conan den kvinnliga krigaren A´ Kannas, vars hemland förstörs av en mörk trollkarl. De olika äventyren man ställs inför kantras bland annat ett flertal bossar. Räkna med att dom flesta är ganska envisa och ger inte upp i första taget. Exempelvis finns en envis drake som aldrig tycks ge sig utan måste bekämpas i sju steg.

Conan är ett hack n’ slash-spel Det betyder ungefär att du ska slå ihjäl så många fiender som möjligt under så kort tid som möjligt. Det kommer mängder av fiender. Som vapen har du ett svärd och du kan även plocka upp andra svärd så att du har två. Det är dock smartare att spela med ett svärd och en sköld. Till en början är din stridsförmåga mycket begränsad – Fyrkant = lätt och snabb attack, Y = tung och långsammare attack. Allt som spelet går samlar du röda orber som du kan använda till att köpa mer avancerade attacker och förmågor för.

Vad ska man då säga om det tekniska? Jag har egentligen inte mycket att säga. Allt är medelmåttigt. Eller snarare, grafiken är en liten besvikelse. Den ligger lite i underkant av vad dessa vassa maskiner kan prestera. Den är inte direkt dåligt, men mer detaljerade bakgrunder vore toppen.

Conan till PS3 och Xbox 360 är ett betydligt bättre spel än jag trodde. Jag befarade en urusel ripoff av den gamla och usla filmen Conan. Som tur är, är spelet Conan nytt och fräscht. Jag vill inte sträcka mig så långt att ge spelet en sjua, men slutbetyget blir en stark sexa.

Det Bra

  • Många combos
  • Kan använda fiendens vapen
  • Envisa bossar

Det Dåliga

  • Grafiken kunde ha varit något bättre
  • Tjatigt i längden
  • Rösten liknar Arnolds
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi