Cooking Guide: Can’t Decide What To Eat?

Av i i Recensioner, 2 Mer

Cooking Guide: Can’t Decide What To Eat?

Nintendo DS, denna lilla bärbara spelmaskin, vistas nog inte speciellt ofta i köket. Det vill dock Nintendo ändra på. Med 245 recept från hela världen finns det en del att välja mellan. Visserligen finns köttbullar (kanske inte lika goda som mammas suveräna recept?) med bland de tio svenska recepten, men Cooking Guide handlar inte om svensk husmanskost. Nej, Cooking Guide är en kokbok för dig som vill testa nya maträtter och som vill frestas av exotiska rätter.

Cooking Guide hjälper dig med allt från planering av inköp till själva matlagningen. Är du mån om figuren så har samtliga recept försetts med kalorihalt. Om det är någon ingrediens som du inte känner till så kan du läsa mer i en guide med vanliga ingredienser. Det är inte säkert att alla råvaror finns i din livsmedelsaffär, därför finns ibland förslag på alternativa ingredienser.

Cooking Guide är röststyrt och en mansröst talar på engelska om för dig, steg för steg, vad du ska göra. Allt är detaljerat och efter varje steg stannar programmet och väntar in din trygga stämma. Ropa ”Continue” så får du nästa steg serverat, eller ”Repeat” om du inte uppfattade instruktionerna alternativt ”Go back” för att backa. Enkelt i teorin, men det blir lätt lite galet då det låter om än det ena och än det andra i ett kök. Det gör att Cooking Guide lätt “missuppfattar” ljuden.

Du kan bland annat söka recept efter land, ingrediens, svårighetsgrad och tillagningstid. Det går även att göra en frisökning och då skriver man på skärmen med pekpinnen, vilket fungerar bra såvida du inte skriver riktigt slarvigt.

Om du inte vet hur man skär persilja så finns ett antal anvisningar över olika andra grundläggande sysslor, liksom förklaringar över olika köksredskap. Du kan även lagra recept i en almanacka – upp till tre recept per dag kan sparas – samt göra egna anteckningar eller markera dina favoritrecept.

Vad ska jag då säga om Cooking Guide? Jag är faktiskt lite osäker. Vem riktar sig kokboken till? Farsan som lånar ungens DS? Eller ungdomar? Eller? Hur som helst, Cooking Guide är en intressant och smart interaktiv produkt. Det finns många spännande maträtter och guiderna är lätta att förstå och sidoinformationen utöver recepten är riktigt bra. Även om jag personligen är lite tveksam till att ha DS:en i köket så blir betyget en sjua, bra alltså.

Det Bra

  • Omfattande
  • Smart interaktiv kokbok
  • Variation bland recepten

Det Dåliga

  • Röstkommandona uppfattas lätt fel
  • DS:en i köket?
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi