Crash Bandicoot Nitro Kart

Av i i Recensioner, 2 Mer

Crash Bandicoot Nitro Kart

Crash Bandicoot Nitro Kart bjuder inte direkt på några överraskningar. Spelupplägget liknar till stor del Mario Kart-spelen. Du tävlar i en gokart och på banan finns små lådor. I dessa hittar du diverse föremål som antingen förbättrar din gokart eller gör livet surt för motståndarna under en kort tid.

En boost-box ger tillfälligt högre fart medan en låda som innehåller en skyddsbubbla skyddar dig kortvarigt. För att sabba för motståndarna kan du placera ut hål i underlaget, en spetsig navkapsel kan användas för att köra in i sidan på fienden och bomber kan skjutas iväg. Dessutom kan du förvandla din kart till ett flygplan eller sno framförvarande spelares gokart.

Huvudläget är cup-läget där man tävlar i fyra cuper om vardera fyra banor. Det finns alltså totalt sexton banor fördelade på åtta världar. Även om världarna har helt olika utseenden så skiljer emellertid bandesignen inte speciellt mycket åt mellan de olika världarna. Från början finns enbart en cup tillgänglig, men genom att placera sig på pallen bland åtta tävlanden (mycket generöst att man inte behöver placera sig bättre än trea) så låser man upp nästa cup.

Längs banan kan man samla på bokstäverna CRASH. När man fångat alla bokstäver förvandlas gokarten till en monster truck med vilken man kan mangla ner motståndarna. Det finns även ett särskilt monster truck-läge där man ska köra över så många motspelare som möjligt på två minuter. I arkadläget finns ytterligare ett samlarföremål – äpplen – som man samlar på för att låsa upp nya bilar (totalt finns åtta bilar).

Spelupplägget är mycket enkelt. Din gokart har en fast position på skärmen. Sedan rör sig bakgrunden mot dig, vilket ger intrycket av att man kör på en tredimensionell bana. Du behöver inte gasa utan det sker automatiskt. Det är bara att styra, bromsa, hoppa och använda boxinnehållen. Bromsa – det är kanske en onödig knapp. Den använde jag enbart vid något tillfälle.

En svaghet är att man inte kan spela mot något mänskligt motstånd, utan man får nöja sig med de datoriserade opponenterna som inte är de allra bästa. Det finns två svårighetsgrader – normal och hard – och inget är speciellt svårt.

Crash Bandicoot Nitro Kart innebär lättsam racing. Det är få knappar att hålla reda på – mest används styrknapparna samt knappen för att använda specialegenskaperna. Körkänslan är okej och det var kul att spela igenom Crash Bandicoot Nitro Kart trots att utmaningen inte var speciellt hög.

Det Bra

  • Skön och avkopplande racing
  • Flera, ganska snygga världar
  • Monster truck
  • Arkadläget

Det Dåliga

  • Ganska lätt
  • Man behöver inte bromsa
  • Hoppfunktionen används alltför sparsamt
  • Bandesignen skiljer sig inte åt speciellt mycket mellan de olika banorna
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi