Crash of the Titans

Av i i Recensioner, 2 Mer

Crash of the Titans

Pungdjur? Räv? Jag vet inte riktigt vad den röde spelhjälten Crash Bandicoot är för djur. Hur som helst, nu är han än en gång tillbaka. För vilken gång i ordningen vet jag inte.

Invånarna på ön Wumpa har förvandlats till monster på grund av Neo och Nina Cortex experiment. Som Crash tar du dig an att lösa öns hemligheter. Det blir en hel del fightande genom olika typer av banor.

Nytt jämfört med tidigare Crash Bandicoot-spel är att man kan kidnappa motståndare (jacking) med hjälp av en mask – Aku-Aku. Gör man det sätter man sig på monstrets axlar och styr denna. Exempelvis kan man ta kontrollen över en gigantisk elefant och bara meja ner fiende efter fiende. Tyvärr finns det inte mycket till finess när man väl kapat en fiende då attackerna sker helt automatiskt. Vidare är stridssystemet för övrigt undermåligt och man kan i princip bara trycka på knapp 5 hela tiden.

En positiv grej med Crash of the Titans är att det finns flera olika bantyper. Även om flera liknar varandra väl mycket så ger det åtminstone viss variation. I vissa banor ska du använda jacking för att besegra så många fiender som möjligt medan man i andra ska överleva så länge som möjligt eller ta sig till slutet av en bana inom en viss tid. Det finns även racing- och surfingbanor samt ett minispel där man åker i en liten järnvägsvagn.

Crash Bandicoot lever kanske lite på övertid. Han är charmig men i Crash of the Titans kommer han inte till sin fulla rätt. Spelet är ganska slätstruket, men ändå ett okej tidsfördriv.

Det Bra

  • Flera typer av banor
  • Kidnappningen av fiender

Det Dåliga

  • Enformigt i längden
  • Dåligt attacksystem
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi