Crayola Treasure Adventures

Av i i Recensioner, 2 Mer

Crayola Treasure Adventures

Crayola Treasure Adventures består av två delar – dels ett äventyr och dels en målarbok. I äventyrsdelen har färger försvunnit från världen och det blir barnens uppgift att återskapa dom. Det gör man i tre typer av minispel – prick-till-prick, pussel och färgläggning på tid (det finns två varianter av detta minispel). I prick-till-prick ska man dra en linje mellan siffrorna från ett till nio. Pusslen är antingen på nio eller tolv bitar. Färgläggning på tid innebär att man ska rita med pekpinnen och på så sätt måla en teckning inom en viss tid.

Minispelen är trevliga, men inte speciellt märkvärdiga. Totalt finns det 27 övningar, men varför har man inte lagt in fler än tre typer av spel? Allt eftersom man spelar låser man upp nya kritor och nya teckningar till målarboken.

Under spelets gång guidas man av en krita. Spelet är dock på engelska så om barnen ska följa med i den enkla handlingen måste du som förälder vara med. Ett barn som inte kan engelska kan dock spela själv utan problem.

Målarboken är verkligen omfattande. Det finns två olika kritor och två ”sprejburkar” med olika bredder. Det finns även ett suddigum. Det finns en stor mängd färger att välja mellan så alla kommer säkert att hitta de färger som de vill ha. Kritorna nås enkelt från en ”kritask”. De tre senast använda färgerna finns tillgängliga på skrivbordet, så att man slipper öppna kritasken igen.

Totalt finns ett stort antal bilder – över 100 närmare bestämt – att färglägga. Jag kom på mig själv att sitta och småle åt en teckning där jag målat en fågel med lila näbb, rosa vingar och ljusgrön himmel. Det är enkelt att hitta bland teckningarna då dessa uppdelats i sex grupper, såsom dinosaurier, vilda djur och skatter.

Att måla är ju något som alla barn gillar. Crayola Treasure Adventures har det mesta som man kan önska sig av en målarbok. Det finns mängder av teckningar och färger och det är enkelt att måla. Däremot tycker jag att utvecklarna borde ha gjort äventyrsdelen lite mer omfattande. Tre typer av minispel är i fattigaste laget. En irriterande detalj är att man inte kan spara sina mästerverk.

Det Bra

  • Många teckningar och färger
  • Fina teckningar
  • Enkelt

Det Dåliga

  • För få typer av minispel
  • Kan inte spara teckningarna
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi