Creative BT-W2 USB Bluetooth Audio Transciever

Av i i Recensioner, 4 Mer

Creative BT-W2 USB Bluetooth Audio Transciever

Ibland laggar ljudet på Bluetooth-headset och om du spelar på en PS4:a är det inte säkert att ditt headset fungerar över huvud taget.

Många har säkert gett upp att använda ett Bluetooth-headset när de spelar på sin dator. Risken är stor att du får en fördröjning mellan ljud och bild. Det är inte speciellt kul med osynkade läpprörelser när man tittar på film. I spel kan det vara katastrofalt om ljudet kommer med en fördröjning, speciellt i spel där varje bråkdel av en sekund är avgörande. Jag tänker främst på skjutarspel där en eftersläpning av skottljud kan vara direkt förödande.

Creative BT-W2 är en sändare för att snabbt överföra ljud till ett headset via Bluetooth. Ljudöverföringen har låg latens, alltså kort fördröjning. Det är perfekt för din dator. Nu har jag tyvärr inte kunnat jämföra BT-W2 med en dator med lång latens. De tre datorer som jag provat på hade nämligen bra Bluetooth utan någon nämnvärd latens i ljudöverföringen. Jag kan dock säga att ljudöverföringen hos BT-W2 är mycket bra. Man märker ingen som helst eftersläpning av ljudet och ljudkvaliteten är utmärkt. Därför kommer BT-W2 att vara en mycket bra produkt för dig som har problem med ditt Bluetooth-headset.

Sony har inte varit speciellt snälla gentemot oss som vill använda Bluetooth-headset på PS4:an. Det är bara ett fåtal som fungerar. Creative BT-W2 är en lösning på detta problem. Koppla in transcievern i en USB-port och din PS4:a känner automatiskt igen den som ett USB-headset. Inkopplingen är precis lika enkel på en PC eftersom den automatiskt installeras av Windows.

För att ansluta ditt headset till BT-W2 krävs först att du parar ditt headset med BT-W2. Det är inte speciellt svårt utan man håller inne parningsknappen på BT-W2 en kort stund varpå den går i parningsläge. Man sätter också sitt headset i samma läge varpå de kopplas ihop. Här hittar jag den enda svagheten hos BT-W2. Lysdioden på BT-W2 är väldigt liten och det kan vara svårt att se när den är redo att paras ihop med headsetet och när kopplingen är klar.

Creative BT-W2 har begränsat användningsområde, men den fungerar mycket bra för dig som har problem med eftersläpning av ljudet eller som vill använda ditt Bluetooth-headset till PS4:an.

SPECIFIKATIONER

– Funktionsfrekvens: 2402~2480 MHz
– Trådlös teknik: Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate, förbättrad datafrekvens)
– Bluetooth-profiler: A2DP (trådlös stereo Bluetooth), AVRCP (Bluetooth fjärrkontroll)
– Ljudkodning*: FastStream, SBC, aptX, aptX- Low Latency
– Räckvidd: Upp till 10 m

*Mottagarna måste stödja aptX-LL-ljudkodning för optimal ljudprestanda

SYSTEMKRAV

Windows

– Intel® Core™2 Duo eller motsvarande AMD®-processor (2,8 GHz eller snabbare rekommenderas)
-Microsoft® Windows 10, Windows 8.1/8.0 32/64-bitars, Windows 7 32/64-bitars
– 1 GB RAM
– >600 MB fritt hårddiskutrymme
– Tillgänglig USB 2.0-port (High Speed rekommenderas med drivrutin)

Macintosh

– Macintosh med Mac OS X 10.7 eller senare
– 1 GB RAM
– >600 MB fritt hårddiskutrymme

Det Bra

  • Ingen märkbar fördröjning av ljudet
  • Fungerar på Playstation 4

Det Dåliga

  • Lysdioden är för liten
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi