Creative Draco HS880

Av i i Recensioner, 6 Mer

Creative Draco HS880

Gamingheadsetet Draco HS880 från Creative passar bra till spel då det är skönt att använda och stoltserar med en kraftig bas.

Creative Draco HS880 är ett ganska snyggt headset som mestadels är svart men har röda detaljer på kåporna samt röd sladd. Kvaliteten känns bra och är vad man förväntar sig av ett headset i mellanprissegmentet (kostar i dagsläget € 60 i Creatives onlinebutik) – varken bättre eller sämre. Bygeln, som är vadderad i toppen på huvudet, är flexibel nog att passa både barn och vuxna. Muffarna som ligger an mot huvudet är av läderimitation och känns lite plastiga. De är dock bra om man lätt vill kunna rengöra headsetet, men för den som svettas mycket så kan det vara skönare att använda headset med muffar av tyg.

På sladden finns såväl en volymkontroll som en brytare för att snabbt kunna stänga av mikrofonen. Headsetet ansluts med två 3,5 mm kontakter – en till ljudet och en till mikrofonen. Det innebär att om du tänker använda headsetet med mikrofon till en konsol så måste du även köpa en adapter som omvandlar två kontakter till en. Det medföljer ett ovanligt tillbehör till Draco HS880 som verkligen är praktiskt. Det är ett tunt fodral att lägga headsetet i när man exempelvis är ute och reser.

Draco HS880 har 40 mm stora ljudelement med neodymiummagneter vilket bådar väl för ett bra ljud. Ljudmässigt är Draco HS880 ett headset som präglas av en stark bas. Det är ofta bra i spel eftersom man gärna vill ha en tung bas i såväl vapen som motorer. Däremot tycker jag att ljudbilden är något obalanserad då basen sticker ut så mycket på bekostnad av främst diskanten. Därför tycker jag inte att Draco HS880 passar helt perfekt till musik.

Mikrofonen är löstagbar och har en brusreducerande funktion. Jag tycker att den fungerar bra, även om jag ibland upplevt ett visst störande ljud från omgivningen. Det är mycket enkelt att ta av mikrofonen (sitter med en standard 3,5 mm kontakt). Dessutom kan den justeras på ett flexibelt sätt vilket gör att alla kommer att hitta sin favoritvinkel.

Sammanfattningsvis sitter Creative Draco HS880 skönt på huvudet. Headsetet har en kraftig bas och presterar ungefär som andra headset i prisklassen men jag hade gärna sett en något bättre ljudbild.

Hörlurar

• Element: 40 mm neodymiummagnet
• Frekvensrespons: 20 Hz ~ 20 kHz
• Impedans: 32 ohm
• Känslighet (1 kHz): 106 dB/mW

Mikrofon

• Typ: Bruseliminerande kondensator
• Frekvensrespons: 100 Hz ~ 18 kHz
• Impedans: <2,2k ohm
• Känslighet (1 kHz): −39 dBV/Pa
• Anslutning: 3,5 mm guldpläterad kontakt x 2
• Sladdlängd: 2,5 m syrefri koppar
• Produktvikt: 268 g

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi