Creative Pebble

Av i i Recensioner, 4 Mer

Creative Pebble

Creative Pebble liknar två avhuggna, svarta eller vita, grapefrukter. De ger bra ljud i förhållande till det låga priset.

Creative Pebble kostar bara 250 kr. För det priset kan man givetvis inte räkna med ett ljud som tillfredställer en audiofil. Men, det visade sig att Pebble gav ett bra ljud med tanke till prisklassen. Tack vare passiva radiatorer som förstärker låga frekvenser så är basen fyllig och ger bra ljud åt såväl pukor som explosioner. Detta trots att en separat bashögtalare saknas. Ljudbilden är visserligen lätt utsmetad, men med tanke på det låga priset ändå tillräckligt nyanserat för att göra mig nöjd. Jag kunde kräma på till ganska höga nivåer innan det blev distorsion vilket är mycket bra.

Högtalarelementen är vinklade 45° mot dig framför datorn vilket är en bra vinkel. Högtalarna står stabilt tack vare gummiringar på undersidan. Jag gillar designen på Pebble. Högtalarna finns i två färger, vit och svart, och är grapefruktstora med avhuggna framkanter för högtalarelement. En volymkontroll med strömbrytare är placerad på höger högtalare. Baksidan är också avhuggen med en passiv högtalarradiator på vardera sidan. Högtalarna är lättplacerade eftersom de inte tar upp speciellt mycket plats.

Här finns ingen Bluetooth utan allt går med sladd. Man kan alltså inte ansluta en mobil trådlöst. Det finns en sladd mellan båda högtalarna samt två från höger till datorn. Den ena har en vanlig 3,5 mm audiopropp som ansluts till datorns hörlursuttag. Den andra ansluts till en USB-port för strömförsörjning. Det innebär att en USB-port försvinner från datorn. Personligen gillar jag därför AC-adaptrar bättre.

Vem har sagt att billigt måste betyda dåligt? Creative Pebble är mycket billiga men ger mycket ljud för pengarna. Snygg design får man på köpet. Synd att det inte finns Bluetooth och att högtalarna får ström via USB.

Tekniska specifikationer

 • Storlek: 4,5″ klot
 • Högtalarenheter: 2 x 2″ fullregisterelement med 2 x 4,5″ x 3,5″ elliptiska passiva element
 • Uteffekt: 2,2W RMS / kanal
 • Signal/brusförhållande (SNR): 86 dB
 • Frekvens: 50 Hz – 20 kHz
 • 45° högtalarupphängning för förbättrad ljudupplevelse
 • USB-anslutning via PC eller USB-strömförsörjning

Det Bra

 • Bra ljud för priset
 • Mycket billiga
 • Tar inte upp mycket plats på skrivbordet

Det Dåliga

 • USB-strömförsörjning
 • Ingen Bluetooth
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi