Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0

Av i i Recensioner, 3 Mer

Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0

Creatives nya version av headsetet Sound Blaster Tactic3D Rage finns i två utgåvor – med och utan kabel. Jag har testat den trådlösa versionen.

Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0 är en budgetmodell som i dagsläget kostar från ungefär 800 kronor. Klarar du dig med sladd så kommer du undan lite billigare än så. Det är dock värt att nämnas att du kan använda den trådade versionen till Xbox One. Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0 kan du däremot enbart användas till din dator samt till Playstation 4.

Jag började med att lyssna på musik. Här visar Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0 definitivt inte upp sin starkaste sida. Ljudet är väldigt dovt och det märks att man anpassat hörlurarna till actionfylld gaming. Genom att dra ner basen och göra lite andra justeringar i equalizern blev ljudet hyfsat. Fast basen är ett orosmoment hela tiden. Bastonerna är nämligen inte speciellt distinkta utan det låter snarare lite som en ljudsmet nere i basregistret.

I actionfyllda spelmoment är ljudbilden betydligt bättre. Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0 har stark basgång som bland annat ger dundrande granatattacker. Då har det inte lika stor betydelse att bastonerna inte är speciellt distinkta. Övriga ljudspektret är inte lika bra, fast det gör inte lika mycket i spel som i musik. Jag hade kanske förväntat mig något bättre ljud då headsetet har 50 mm högtalarelement. Men å andra sidan kan man knappast förvänta sig bättre ljudkvalitet än så i denna prisklass.

Creatives simulerade surroundljud är ungefär som jag väntade mig av ett headset i den här prisklassen. Det ger en klart större volymkänsla än vanlig stereo. Man får en bättre känsla av att exempelvis vara mitt i ett stridsfält. Däremot är ljudåtergivningen inte hundraprocentigt bra. Det gör att man ofta får svårt att exakt avgöra varifrån ett visst ljud kommer.

Jag brukar tänka på Creatives varor som produkter med hyfsat bra kvalitet i förhållande till priset. Det stämmer även med Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0. Den har en ganska sparsmakad design. Kåpornas utseende ska påminna om tanks enligt Creative vilket jag har lite svårt att se. Det enda som egentligen gör att headsetet får ett utseende som sticker ut är de upplysta yttre delarna av kåporna. Man kan fritt välja färg bland 16 miljoner färger och om ljuset ska pulsera.

Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0 är robust och ger ett intryck av att kunna klara en del törnar. Kåporna kan vridas 90 grader och mikrofonen tas av. Det gör att headsetet blir lättare att ta med sig när man ska till kompisen eller på en turnering.

Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0 sitter ganska tajt, på gränsen till hårt. Om det är positivt eller negativt beror mycket på vem man frågar. Jag skulle gärna sett något lösare passform. Kåporna är inte av tyg vilket gör att jag som lätt svettas gjorde så i detta headset. Men, jag vill påpeka att tack vare denna konstruktion så stänger kåporna ute mycket ljud vilket är bra.

Jag vet dock inte riktigt vad jag ska säga om mikrofonen. Den är som sagt avtagbar och den kan lätt justeras. Gällande ljudet så är det varken bra eller dåligt. Det är ungefär som man kan förvänta sig av ett headset i denna prisklass.

Det är jätteskönt att slippa sladden. En sändare kopplas i en ledig USB-port och sedan kan man njuta av trådlöshet i ganska många timmar innan man åter måste ladda headsetet. På PS4:an går allt automatiskt, men man måste först installera ett ganska omfattande drivrutinspaket på datorn.

Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0 är ett för prisklassen ganska bra headset. Men, jag skulle råda att lägga några hundralappar på ett något bättre headset. Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless v 2.0 är främst avsett för spel. Det funkar även för musik, men jag råder dig då att först justera ljudet med equalizern. Slutligen så kan jag inget annat säga än att det är underbart utan sladd.

Det Bra

  • Underbart utan sladd
  • Robust
  • Kan användas både på PS4 och dator
  • Volym i ljudet

Det Dåliga

  • Passar inte till Xbox One
  • Sitter lite tajt för min smak
  • Inga distinkta bastoner
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi