Creative TravelDock Zen Micro

Av i i Recensioner, 2 Mer

Creative TravelDock Zen Micro

Vill du vara coolast på stranden, eller lyssna på din favoritmusik på hotellrummet? Koppla då in din Zen Micro eller Zen MicroPhoto till högtalarna TravelDock Zen Micro.

Creative TravelDock Zen Micro är ett högtalarset specialanpassat till Creatives MP3-spelare Zen Micro och Zen MicroPhoto. Högtalarna består av fyra högtalarelement, två på var sin sida om MP3-spelaren.

MP3-spelaren kopplar man in på en anslutning mitt på TravelDock Zen Micro. MP3-enheten fälls sedan ner i en urgröpning. Slutresultatet blir en musikanläggning i miniatyr med all din favoritmusik.

I normalläget låter högtalarna inte speciellt bra utan ljudet är rejält inskränkt. Kopplar man på breddningen av ljudet fås en betydligt större volym och ljudet blir fullt okej under förutsättning att man inte har på för hög volym. På grund av distorsion försämras nämligen ljudkvalitén ganska snabbt när volymen höjs. Vid riktigt höga volymer låter högtalarna mycket dåligt. Det finns även ett läge kallat ”Soft volume”. Det ger ljudet en mjukare, men ack så tråkig klang.

TravelDock Zen Micro kan drivas antingen med batterier (4 AA) eller via ett vägguttag. Batteriet i din MP3-spelare laddas när den är dockad vid högtalarna. Vidare finns ett USB-uttag samt ingång för andra ljudkällor (line in).

Designmässigt har utvecklarna lyckats förträffligt. TravelDock Zen Micro är helvit med fyra runda högtalarelement samt, om högtalarna är anslutna till ett vägguttag, en upplyst MP3-spelare i mitten. Tjusigt värre!

Locket till högtalarna har dubbla funktioner. Det skyddar såväl högtalare som MP3-spelare vid transport. När högtalarna sen ska användas fälls locket bakåt och bildar ett praktiskt stöd som får högtalarna att stå upp.

TravelDock Zen Micro har även begåvats med en läcker, helvit fjärrkontroll med de grundläggande funktionerna volym, framåt/bakåt, play/pause, radio samt on/off.

För er som äger en Zen Micro eller Zen MicroPhoto och dessutom har råd att lägga ut över 1 200 kr är Creative TravelDock Zen Micro ett coolt och hyfsat välljudande köp. Det är ett mycket praktiskt högtalarset som är lätt att ta med sig. Om du gillar att lyssna på musik med hög volym tror jag dock att du blir klart besviken.

Det Bra

  • Snygg design
  • Lock som ger bra skydd samt ett bra stöd
  • Fjärrkontroll

Det Dåliga

  • Priset
  • Klarar inte av höga volymer
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Söker du en trådlös laddstation som är liten och behändig? Mophie Charge Stream Pad Mini är en sådan.… https://t.co/pS3kxZgfJW
I en osynlig värld finns mängder av plattformar och fiender. Tur att plattformarna färgas av ditt bläck när du glid… https://t.co/NQLKzYaFuE
Pode är ett samarbetsspel för två eller en person. Utforska grottor och lös problem med en fallen stjärna och en st… https://t.co/rPiyiHWCcZ