DChoc Café Solitaire 12 Pack

Av i i Recensioner, 3 Mer

DChoc Café Solitaire 12 Pack

Patiens är enligt mig ett förträffligt sätt att koppla av på. Det är något som man kan ta till när man har en stund över. I Café Solitaire 12 Pack finns nedanstående tolv patienser. Jag anger de engelska namnen eftersom jag inte kan det svenska namnet på alla.

Beleaguered Castle
Calculation
Flower Garden
Freecell
Golf
Klondike
Poker
Pyramid
Scorpion
Seven Sisters
Spiderette
Yukon

Spelreglerna för varje enskild patiens förklaras på ett hyfsat bra sätt så det är inga problem att komma igång. När man sedan, under spelets gång, klickar på ett kort visas vart man kan placera detta. På så vis är det inga problem att lägga patienserna.

Digital Chocolate som utvecklat Café Solitaire 12 Pack har även utvecklat en samlingsplats, en community för spelare som kallas DChoc Café som används i flera av deras spel. Här samlas spelare i caféliknande miljö. Man kan öppna ett eget café eller besöka någon annans.

Jag har inte riktigt förstått poängen med caféerna. Man kan välja att prata med någon av cafébesökarna, men då är det förprogrammerade frågor om vad man tycker om någonting och liknande fraser som gäller och inte någon riktig chatt.

Rent tekniskt finns inte mycket att klaga på. Allt funkar som det ska, men samtidigt finns det inget som sticker ut utan grafik med mera är funktionell. I caféerna ser man de olika besökarna snett uppifrån (i en så kallad isometrisk vy) och det är ganska snyggt, men grafiken är för mörk vilket gör att det ser lite dystert ut.

Med DChoc Café Solitaire 12 Pack finns alltid en patiens nära till hands. Det finns ett bra utbud av patienser i spelet så de flesta kommer säkert att hitta sin egen favorit.

Det Bra

  • Kul med patiens
  • Bra variation mellan patienserna

Det Dåliga

  • Jag förstår inte vitsen med caféerna
  • Lite mörk och dyster grafik i caféerna.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi