De tre musketörerna

Av i i Recensioner, 3 Mer

De tre musketörerna

Ni som har barnasinnet i behåll kan nu glädjas åt det första spelet som är baserat på Alexandre Dumas klassiker ”De Tre Musketörerna”.

De tre musketörerna är en riktig klassiker i en serietecknad spelversion. Vad som börjar som en vanlig kväll slutar i katastrof för vännerna Porthos, Athos, Aramis och D’Artagnan. Den elake greven Xavier och hans kompanjon Orsini kidnappar musketörerna för att kunna ta över Frankrikes kungatron. Vad dem inte upptäcker är att Porthos undviker att bli kidnappad och börjar genast leta efter sina vänner för att befria dem.

Spelet är ett plattformsspel i unik 3d miljö som lämpar sig för alla åldrar. Då man endast kan röra Porthos fram/bak eller upp/ner samt hoppa kan det inte bli mycket enklare att spela. Man skall dock inte låta sig luras för spelet är riktig klurigt.

Alla ni som tycker om tecknat och klassiska intriger kommer inte att bli besvikna. Utvecklarna har satsat mycket på utseendet i spelet och det märks på den härliga grafiken som påminner om en tecknad film.

Det finns över 200 olika områden spridda på tio nivåer som man kan utforska så det bjuds på mycket härlig speltid i detta spel. Allt tal och text är på svenska så även de minsta spelarna förstår vad som skall göras. En rolig sak med spelet är att det innehåller tre olika slut och då blir det ju lite roligare när man klarat av spelet.

Det Bra

  • Perfekta barnspelet.
  • Sockervadds mysigt.
  • Lätt kontrollerat.
  • Mysig grafik.
  • Lämpar sig för alla åldrar 7-99 år.

Det Dåliga

  • Prestandakrävande
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi