Def Jam Fight for NY: The Takeover

Av i i Recensioner, 2 Mer

Def Jam Fight for NY: The Takeover

Precis som titeln säger så gäller det att ta över New Yorks gator. The Takeover är ingen direkt portning av Def Jam Fight for NY utan en vidareutveckling av tv-spelsversionen med bland annat nya karaktärer.

Olika gäng slåss mot varandra i kampen om New Yorks gator. Varje person har sin egen, personliga stil. Det gör The Takeover till ett omväxlande och intressant fightingspel. Vissa karaktärer är gracila medan andra går mer på kraft. Här finns bland annat ”street fighters”, ”kickboxers”, och ”wrestlers”, allt blandat. Vissa av de 68 karaktärerna kör enbart en av dessa stilar medan andra har en blandning mellan två eller tre stilar.

I story-läget börjar du med att skapa din karaktär, alltifrån ögonbryn till fightingstil. Därefter kommer historien igång med tecknade stillbilder och korta texter. Ganska stilfullt, men historien griper aldrig tag i en så därför kändes texterna mest som ”nödvändigt ont” efter ett tag. Givetvis kan du även fightas en mot en.

Många kommer säkert att tycka att själva fightingen är ganska elementär. Man ska dock inte rynka på näsan för det. Antalet ”moves” är nämligen relativt stort, men förhållandevis lätta att utföra, bland annat tack vare att L- och R-knapparna används på ett utmärkt sätt. L används för att blockera, medan R används för lätta respektive tunga attacker.

Fighterna är riktigt intensiva och mycket underhållande. Här är det definitivt inget gullande utan skador syns verkligen. Under fighternas gång fylls en speciell mätare. När den är full kan man utföra ett ”blazing move”. Sådana går verkligen inte av för hackor.

Spelkänslan armeras av helgjuten ljud och snygg grafik. Hip-hop musik flödar ut ur högtalarna samtidigt med kraftfulla ljudeffekter och slående grafik. Def Jam Fight for NY: The Takeover är verkligen ett underhållande fightingspel som varar ovanligt länge – minst 8-10 timmar tar det att spela ut spelet.

Det Bra

  • Stor skillnad mellan olika karaktärer
  • Kontrollen
  • Intensiv fighting
  • Mycket att låsa upp

Det Dåliga

  • Storyn
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi