Delta Force: Black Hawk Down

Av i i Recensioner, 2 Mer

Delta Force: Black Hawk Down

Delta Force är tillbaka och den här gången är det Xbox som gästas av de amerikanska trupperna. Platsen för blodbadet är Somalia och den historiska tanken var att skapa stabilitet i landets inbördeskrig. Men eftersom spelet knappast följer historiens gång till punkt och pricka finns de nu en chans att låta USA:s flagga vaja högt. Bara i Delta Force: Black Hawk Down gott folk.

De som tidigare spelat något av Delta Force-spelen kommer att känna igen sig. Det är förstaperson som gäller och du ska tillsammans med dina trogna mannar utför uppdrag i vanlig tappning. Vapen och fordon där man kan leka med ännu tyngre vapen finns givetvis på plats så det är bara att ge sig ut i det karga landskapet.

De största problemen i Delta Force: Black Hawk Down är den svaga kontrollen kombinerat med de tröga mannarna du förfogar över. När man ger sig upp på domedagsuppdrag i fientliga områden vore det kanske trevligt om dina trupper inte var utbildningsreservens bottenslam. När man tar sig genom uppdragen krävs det oftast taktisk list för att besegra sina fiender framför det klassiska Rambo-röjet. Men som befälhavare sliter man sitt hår när ens egna soldater inte vet hur man skjuter eller lyder order. Det blir helt enkelt kaos. Till slut tröttnar man på idioterna och ger sig ut på solouppdrag, något som nästan alltid leder till ond bråd död.

Styrningen, som kanske inte är anpassad för Xbox-dosan i första hand, är ganska oprecis och många knappkombinationer känns onaturliga och störande. Det tog mig alldeles för lång tid att lista ut hur man hoppar med soldatkräket, något som ledde till frustration redan i övningsuppdraget. Visst kan man göra förstapersonsspel bra till konsoler, men Delta Force håller inte måttet.

Grafiskt sett kan jag godkänna Delta Force men det är knappast något underverk. Ökenlandskap kanske inte är det mest utmanande för en spelmakare att knåpa ihop. Överhuvudtaget blir det ett ganska svagt intryck rent tekniskt. Det känns inte som om man lagt någon speciell tid på att göra Delta Force till något speciellt utan snarare en tillräckligt bra produkt för att kunna släppa de till den gamla generationens konsoler. Med största sannolikhet kommer framtidens konsoler också få en påhälsning av Delta Force, hoppas för allt i världen att det är där man lägger krutet.

Omdöme: Jag måste påstå att Delta Force: Black Hawk Down knappast ger något nytt till genren. Det känns som en enda lång plåga att ta sig igenom uppdragen med dumma medsoldater och fiender. Det är mest att peppra på allt som rör sig, när fienden nu gör det. De har en tendens att ställa sig still framför mynningen som någon gubben i lådan. Synd bara att kontrollen ställer till det för även den bästa taktikern. Pang Pang Delta Force, du är död.

Det Bra

  • Enkelt action.

Det Dåliga

  • Kontrollen är inte min kompis.
  • Mina trupper är retarderade.
  • Alldeles för alldagligt.
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi