Delta Force: Xtreme

Av i i Recensioner, 2 Mer

Delta Force: Xtreme

Delta Force har hängt med ett tag nu. Till en början med enorma systemkrav och realism som grundidé, men varefter tiden gått har serien blivit mer och mer användarvänlig. Nu kommer Delta Force Xtreme, en titel som kanske höjer ett och annat ögonbryn.

De flesta har sett det förr. Välj ett uppdrag och vapen, bege dig ut i djungeln och skjut allt som rör sig. Mycket svårare än så är det inte. På ett par olika platser i världen, med olika terräng och karaktär, gäller det att genomföra uppdrag signerat Delta Force. Som titeln antyder är det snabb och enkel action som gäller och jag ger mig direkt ut i djungeln för att oskadliggöra en hel hög med fiender.

Det bör sägas att fiendens förmåga att träffa är minimal. De kan smyga upp runt vilket hörn som helst och fortfarande missa de mest enkla skott. Men däremot ser de varje skott som avfyras. Som prickskytt i skydd av skogen är man körd, skjut ett skott och alla vet automatiskt vart du är. Men som nämnt spelar de föga roll då de inte kan träffa i vilket fall. Så vad är svårigheten? Tja, ingenting egentligen. Man genomför uppdragen på rutin efter bara ha spelat en kort stund. Taktik är knappast att tänka på, alla ser dig i alla fall vid första skottet.

För att förenkla spelet ytterligare ser man hela tiden på sin GPS vart man ska ta vägen och vart man blir anfallen ifrån. Så ladda på med ammunition och skjut för glatta livet.

En sak att poängtera är det behagliga kikarsiktet som lägger sig bekvämt på höger sida av skärmen och gör de enklare att placera skotten på sina nya måltavlor. Det är också då man inser att även ett skott i benet eller varför inte lillfingret fäller den tuffaste motståndaren.

Det man kan glädjas åt i Delta Force Xtreme är dels grafiken som fungerar ganska bra även om interaktiva miljöer blir löjligt när palmer går av på mitten när de får en kula i stammen. Dessutom kryllar det av fordon och vapen att leka med. För när allvaret tar slut så tar leken vid och det är precis det som har hänt Delta Force Xtreme.

Omdöme: Det här är inte bra. Trots att de är enkelt och lättspelat bjuder Delta Force Xtreme på alldeles för många besvikelser för att kunna bli ett bra spel. Visst kan spelet roa en stund i Multiplayer, men spelet kommer snart att samla damm på hyllan. Brist på verklighetstrogna strider och känslan av taktik som har funnits tidigare är som bortblåst och det blir bara pannkaka av allt.

Det Bra

  • Ganska snyggt.
  • Mycket fordon och vapen.

Det Dåliga

  • Alldeles för oseriöst.
  • För enkelt.
  • Action for dummies.
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi