Diddy Kong Racing DS

Av i i Recensioner, 2 Mer

Diddy Kong Racing DS

Diddy Kong Racing till Nintendo 64 har nu konverterats till Nintendo DS. Det finns en del nytt i spelet, men det mycket är sig likt.

Att Rare, en Microsoftägd spelstudio, skulle utveckla ett spel till en av konkurrenten Nintendos konsoler kändes ganska osannolikt för ett år sedan. Nu har dom utvecklat Diddy Kong Racing DS på en plattform där Microsoft inte konkurrerar med Nintendo.

Diddy Kong Racing DS är en konvertering av Rares Diddy Kong Racing till Nintendo 64. Jag har inte spelat Nintendo 64:ans version så jag kan inte göra någon direkt jämförelse. Det ska dock finnas två nya spelfigurer medan två har tagits bort samt nya banor. En kul funktion som har tillkommit är att man kan designa egna banor och vägskyltar. Den allra största skillnaden är emellertid möjligheten att spela online.

I Diddy Kong Racing DS blir du bekant med fyra typer av fordon – bilar, flygplan, svävare samt flygande matta. Den sistnämnda är mer en bonus än en racingfarkost. De första banorna kändes definitivt inte speciellt Nintendoaktiga. Dom var snarare tråkiga. Allt eftersom spelandet gick blev dock banorna mer fantasirika. Det osade verkligen Nintendo om spelet. Det är inte speciellt överraskande då det var Diddy Kong Racing och några andra spel som räddade Nintendo 64.

Många banor kan karakteriseras som halvgalna, ungefär som Mario Kart, fast ändå inte. Det är definitivt ingen lördagskörning. Ett totalt idiotiskt inslag är turbostarten. I samband med start kan man nämligen, med hjälp av pekpinnen, rita cirklar på skärmen. Detta ger en turbostart. Hallå! Vem hinner slänga iväg pekpinnen och trycka på gasen utan att tappa fart?

Rent grafiskt är Diddy Kong Racing ett ganska ordinärt spel. Det sticker inte direkt samtidigt som den är sådär gulligt färgglad som en del andra DS-spel.

Jag är inte helt förtjust i Diddy Kong Racing DS, men jag vill dock inte underkänna det. Fartkänslan och spelkänslan behöver slipas något på. Turbostarten är enbart ett fiasko. Som plus finns mycket att göra vilket ger lång speltid.

Det Bra

  • Mycket att göra
  • Lång speltid
  • Online
  • Egna banor

Det Dåliga

  • Fartkänslan och spelkänslan behöver slipas något på
  • Mycket samlande
  • Svävarna
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi