Die!Die!Die!

Av i i Recensioner, 2 Mer

Die!Die!Die!

Virus, bakterier, kolesterol, hormoner och parasiter invaderar din kropp. Men som tur är har du medicin – låt inkräktarna dö av en dusch av den.

Har du någonsin undrat över hur medicinen verkar i din kropp när du exempelvis blivit febrig? Nu har du chansen att se hur den verkar. Du sprutar helt enkelt en dusch av medicin över bakterierna, viruset eller vad det nu är som gör dig sjuk och de försvinner.

Die!Die!Die! är alltså inte alls så våldsamt som det låter utan här finns inget mänskligt motstånd. Din kropp kan bli sjuk på tre ställen – i blodkärlen, tarmarna eller nervsystemet. Beroende på var du är så finns det olika inkräktare. Det är bland annat virus och bakterier i tarmen, parasiter och bakterier i tarmarna samt melatoninhormon och könshormoner i nervsystemet. De två första anhalterna – blodkärlen och tarmarna är väldigt lika varandra. Banvariationen är inte speciellt stor så det känns nästan som om man spelar samma bana om och om igen.

De olika inkräktarna har lite olika egenskaper. Vissa är snabba medan andra är långsamma och mer motståndskraftiga mot medicinen. I tarmen finns exempelvis en parasit som plötsligt delar sig i flera parasiter. Skillnaderna mellan de olika fienderna är dock inte tillräckligt stor vilket gör spelet monotont. Extra monotont blir det av att man måste ladda sprutan med medicin inför varje medicindusch vilket man gör genom att peka på skärmen en kort stund. Det är ganska trist att behöva vänta och definitivt inget som gör att man längtar efter en ny spelomgång.

Då och då dyker olika uppgraderingar (power-ups) upp som man ska fånga. De gör exempelvis att inkräktarna rör sig långsammare, att det skjuts lite extra medicin, att sprutan laddas snabbare med medicin eller att man får någon annan fördel.

I de två första delarna (blod och tarm) finns det bara två typer av mediciner. Förutom standardmedicinen finns även en specialare som är betydligt effektivare, men den finns det inte speciellt mycket av.

Die!Die!Die! blir egentligen inte speciellt intressant förrän man kommer till nervsystemet. Där finns nämligen flera olika mediciner. En neutraliserar exempelvis kvinnligt könshormon medan en annan bekämpar den manliga motsvarigheten. Att behöva byta medicinspruta gör det lite stressigare, men samtidigt betydligt roligare. Det räcker dock inte till för att rädda spelet.

Förutom uppdragen där man har olika mål finns ytterligare två spellägen. Dels finns survival, ett spelläge där det gäller att överleva så länge som möjligt. Detta spelläge är extremt tråkigt då det känns som om man gör samma sak om och om i all evighet (ja, det är så tråkigt att en spelomgång känns som en hel evighet).

Det sista spelläget heter hotseat. Här kan upp till fyra personer tävla mot varandra. Man skickar konsolen mellan varandra och spelet varar i fem omgångar. Det är det roligaste spelläget, men lyfter inte Die!Die!Die! upp till betygsgränsen godkänt utan betyget stannar på en svag trea. En köpvarning måste alltså utfärdas.

Die!Die!Die! kan köpas och laddas ned från PS Store.

Det Bra

  • Flera mediciner i nervsystemet
  • Multiplayer för fyra på en Vita

Det Dåliga

  • Tråkigt värre
  • Dålig variation
  • Survival är hemskt tråkigt
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi