Disney Infinity 2.0

Av i i Recensioner, 10 Mer

Disney Infinity 2.0: Hiro och Baymax

Från filmen Big Hero 6 kommer grabben Hiro och hans robot Baymax. De är två nya figurer som du kan spela med i ditt Disney Infinity 2.0.

I förhand var jag övertygad om att roboten Baymax skulle vara mycket roligare att spela med än grabben Hiro. Det visade sig dock inte vara fallet utan pojken har roligare vapen än sin robot. Hiro står dock inte och avfyrar vapen på distans som Baymax kan göra. Istället fungerar hans distansvapen genom att han rullar mot fienden i ett grön-svart moln. Det funkar bra mot mindre fiender, men gör man det mot större finns en stor risk att den kontrar och du förlorar hälsa.

Hiros primära vapen är kul. När man avfyrar den vet man inte exakt vad som kommer att hända. Kommer marken resa sig så att fienden slungas iväg. Eller dyker en gigantisk sax upp. Eller framkallar du en vägg som knockar fienden?

Utöver dessa två vapen finns även ett sekundärvapen som är riktigt bra. Då skjuts ett antal svarta pelare upp ur marken och de kan i bästa döda flera fiender. Fast, precis som med andra figurer måste du samla rätt sorts gnistor för att kunna använda detta vapen.

Vidare kan såväl Hiros som Baymax vapnen uppdateras i flera steg i färdighetsträdet och för Hiros del blir vapnen betydligt vassare och mer användbara. Gällande Baymax måste man faktiskt göra några uppdateringar innan vapnen känns okej att använda över huvud taget. De är nämligen lite trista i grundutförandet.

Den primära närattacken är bara knytnävsslag, men de är betydligt effektivare än de robotar som Baymax kan kasta iväg på fienden och som fungerar som distansvapen. De flyger sedan tillbaka som en bumerang vilket gör att det tar ett tag innan vapnet kan användas på nytt. Att vapnet i grunden är ganska klent i kombination med att det finns en viss latens mellan skotten gör att robotarna i grundutförandet inte är det mest användarvänliga vapnet. Då är sekundärvapnet roligare. Det är en sorts raketer som efter några uppdateringar blir riktigt grymma.

Om du ska köpa Hiro och Baymax så tycker jag att pojken är roligare. Baymax blir också kul, men det kräver några uppdateringar först.

Hiro betyg: 7/10

Baymax betyg: 6/10

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi