Disney Infinity 2.0

Av i i Recensioner, 10 Mer

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Startpaket

Hjältarnas plattor är runda och ska givetvis placeras i en av de runda ursparningarna i basen. När man gjort det får superhjälten liv och barnet spelar som denna i Disney Infinity 2.0. Vill man spela två tillsammans är det bara att placera två hjältar på basen.

Förutom figurerna finns två skivor och en borgliknande sak. Alla har sexkantig botten och de bestämmer vad man kan spela. Borgen är en Marvel’s Avengers Play Set-del och med den kan man bygga olika saker i ett spelläge som kallas Toy Box. Detta spelläge finns även med i de två skivorna kallade Toy Box Game-discs. Dessa två skivor innehåller även var sitt actionbetonat spelläge.

När jag för första gången skulle använda en platt skiva för att spela ett äventyr hamnade jag i ett Tower Defense-spel kallat Attack mot Asgård. Detta konstiga genrenamn, Tower Defense, står för att man bygger torn för att försvara någonting. I Attack mot Asgård kommer våg efter våg av fiender och man placerar ut olika torn på strategiskt utvalda ställen. Det kan exempelvis vara ett torn som fryser fienden till is eller ett kanontorn. Det kan också vara så enkelt som ett hinder som är svårt att ta sig förbi.

När jag började spela Attack mot Asgård var jag övertygad om att det skulle bli en enkel match – Disney Infinity är ju trots allt ett barnspel. Tji fick jag. Visst klarade jag spelet, med det visade sig att jag inte fick göra speciellt många misstag. Det gällde att vara noggrann med var man placerade tornen. Exempelvis är det bra att sätta ett torn som fryser fienden till is vid ett kanontorn så att fienden lättare elimineras. Dessutom behövde man vara aktiv och själv skjuta så många fiender som möjligt. Svårighetsgraden var verkligen inte vad jag förväntade mig av ett barnspel. Om man spelar det andra spelet, Flykten från Kyln, först så att ens figurer levlas upp lite så blir emellertid Attack mot Asgård betydligt lättare.

Vad menas med att levla? Jo, när man spelar, och framför allt när man dödar fiender, så samlar man en sorts erfarenhetspoäng. Allt eftersom erfarenheten stiger kan man använda de erfarenhetspoäng man får till att köpa olika uppgraderingar. Som exempel kan jag nämna att man blir snabbare, får bättre attacker eller kan skjuta snabbare vilket givetvis underlättar själva spelandet. Uppgraderingsträdet med alla möjliga uppgraderingar är avancerat mätt till ett barnspel och det finns en hel del coola uppgraderingsmöjligheter. Givetvis levlas varje hjälte för sig så om du inte använder en hjälte så kommer den aldrig att bli bra.

Så till det andra spelläget – Flykten från Kyln. Det är ett skjutarspel som verkligen inte sticker ut från mängden av likartade barnspel. Det är faktiskt riktigt fult med småtråkigt spelande. Visst är det kul att man har med sig en följeslagare som man kan kasta in i luckor, men det är allt. När följeslagaren kommer tillbaka har han förhoppningsvis något kul med sig. Har du otur smiter en fiende ut istället.

Speciellt Flykten från Kyln, men även till viss del Attack mot Asgård, är enformiga. För att klara de tio banorna i Attack mot Asgård måste man emellertid tänka. Varje ny bana, och till och med varje ny våg av fiender kräver att man tänker efter vad man ska göra. Misslyckas man med en våg så är det nämligen bara att börja om från banans början.

Sen undrar jag en sak – var finns Disneyandan i dessa båda spellägen? Den lyser nästan helt med sin frånvaro vilket är synd. Jag förknippar normalt Disney med lekfullhet och fantasi. I Attack mot Asgård finns lite av dessa element i tornen. Däremot är Flykten från Kyln extremt fattigt på såväl lekfullhet som fantasi.

Marvel Super Heroes Startpaket är ett ganska kul spel där byggandet och skapandet är mycket roligare än de båda enahanda skjutarspelen. Vi får hoppas att andra Game Discs innehåller roligare spel. Startpaketet är dock ovanligt fullspäckat för att vara ett barnspel.

Navigera i artikeln

Disney Infinity 2.0 – Vi testar massor av prylar
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Startpaket
Disney Infinity 2.0: Toy Box Combo Pack
Power Discs
Figurer
Play Sets

Det Bra

  • Byggandet och skapandet
  • Mycket att göra
  • Kan byggas ut
  • Bra uppgradering av figurerna

Det Dåliga

  • Game Disc-spelen är mediokra
  • Rörigt
  • Långa laddningstider
  • Ena spelläget är lite för svårt för yngre barn
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Nu kan du spela igenom de båda The Incredible-filmerna tack vare att de danska plastbitarna återigen fått liv av TT… https://t.co/XqmYU1qRKB
Är det inte lite bökigt att som en liten skalbagge rulla runt på en stor kula? Jo, men det är nödvändigt om man ham… https://t.co/nOCcW3eHFP
Med aktiv brusreducering och tre mikrofoner är Jabra Elite 65e ett riktigt bra val för den som behöver ett headset… https://t.co/PYc5Ao8ZJG