Disney Infinity 2.0

Av i i Recensioner, 10 Mer

Disney Infinity 2.0: Toy Box Combo Pack

Stitch ger sig in i de skotska skogarna runt prinsessan Meridas slott. Merida hon är inte sämre hon än utan försöker hjälpa agent Agent Wendy Pleakley rädda alla ankungar på jorden.

Som jag redan skrivit är det mycket som är lika, eller ganska lika mellan Toy Box Combo Pack och Marvel Super Heroes Startpaket. Jag tycker emellertid att Toy Box Combo Pack är roligare än Marvel Super Heroes Startpaket. Det är framför allt för att utvecklarna lyckats betydligt bättre med banorna i Skogsbelägringen än de i Flykten från Kyln trots att det i grunden är samma grundspel.

Det finns två figurer med Toy Box Combo Pack. Kvinnligheten representeras av den karismatiska och pojkflickaktiga prinsessan Merida från filmen Modig. Den andra figuren är Stitch, experimentet som har hur mycket råstyrka som helst men noll karisma. Dessa två figurer är mycket bra kontraster och det är kul att man valt just dessa i paketet. Stitch är kraften och är högljudd medan Modig är en tjej med snärtig tunga, slughet och enorma kunskaper bakom pilbågen.

Den som sett Modig vet att Merida kan ta vara på sig själv. Hennes pilbåge kan uppgraderas med flera förmågor såsom pilar som studsar samt frost och explosioner. Stitch bullrar mest fram utan större finess och med högljudda vapen. Men de är effektiva. Uppgraderingsalternativen är bra och fungerar exakt som i Marvels startpaket.

Precis som i Marvel Super Heroes Startpaket finns två sexkantiga skivor med var sitt spel. Skogsbelägringen har som sagt samma grundspel som Flykten från Kyln, men banorna är roligare. Man befinner sig i de skotska skogarna kring Modigs slott. Där inleds en våldsam jakt på en häxas kakor för att förhindra att Merida förgiftas. Givetvis kan du välja mellan att spela som Stitch eller som Merida eller någon annan kompatibel figur.

Det som lyfter Skogsbelägringen mest är faktiskt musiken. Det är härligt att höra skotsk, medryckande folkmusik som endera stunden är lugn och behaglig för att i nästa bli riktigt intensiv. Men man har även lyckats bättre med atmosfären för övrigt jämfört med Flykten från Kyln. Detta gör att man faktiskt lättare kan stå ut med att spelupplägget är lika enformigt som i Marvelsversionen.

För den som vill tänka lite är Sticks tropiska räddning kanske något. Agent Wendy Pleakley slutar aldrig att förvåna mig. Nu har han på något sätt fått Förenade Galaktiska Federationen att tro att ankungarna hotar hela galaxens existens. Därför har en stor utrotningskampanj inletts. Agent Wendy Pleakley är olycklig över sitt misstag och visst måste vi hjälpa ankungarna?

Stitchs tropiska räddning är som jag tidigare skrivit ett spel av typen Tower Defense. Man sätter upp torn för att skjuta fienden och skydda ankungarna. Det gäller att vara taktisk. Givetvis passar det bra att placera en manick som fryser fienden precis intill ett torn med maskingevär. Fast, glöm inte att hjälpa till själv att skjuta, annars lyckas du inte.

Stitchs tropiska räddning är förvånansvärt svårt med tanke på att det är ett barnspel. Man får inte göra många misstag. Då lyckas man inte med banan. Fienden kommer dessutom i flera vågor så se till att klara alla, annars får du starta om banan från början.

Sammanfattningsvis tycker jag att Toy Box Combo Pack är lite roligare än Marvel Super Heroes Startpaket eftersom minispelen är lite bättre. Dessutom gillar jag figurerna mer i Toy Box Combo än de i Marvels motsvarighet. Toy Boxen är dock densamma i båda spelen. Det är synd att Disney Infinity 2.0 är ganska rörigt. Speciellt tänker jag på alla menyer med många alternativ.

Navigera i artikeln

Disney Infinity 2.0 – Vi testar massor av prylar
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Startpaket
Disney Infinity 2.0: Toy Box Combo Pack
Power Discs
Figurer
Play Sets

Det Bra

  • Byggandet och skapandet
  • Mycket att göra
  • Kan byggas ut
  • Bra uppgradering av figurerna

Det Dåliga

  • Rörigt, speciellt med långa textmenyer
  • Skogsbelägringen är enformigt
  • Stitchs tropiska räddning är lite väl svårt
  • Kan bli dyrt att köpa en massa figurer och annat
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Nu kan du spela igenom de båda The Incredible-filmerna tack vare att de danska plastbitarna återigen fått liv av TT… https://t.co/XqmYU1qRKB
Är det inte lite bökigt att som en liten skalbagge rulla runt på en stor kula? Jo, men det är nödvändigt om man ham… https://t.co/nOCcW3eHFP
Med aktiv brusreducering och tre mikrofoner är Jabra Elite 65e ett riktigt bra val för den som behöver ett headset… https://t.co/PYc5Ao8ZJG