Disney Infinity 3.0

Av i i Recensioner, 8 Mer

Disney Infinity 3.0 Sammanfattning

Jag är mäkta imponerad av Disney Infinity 3.0. Det är en bra uppdatering från 2.0. Toy Boxen har fått flera värdefulla uppdateringar. Dessutom tycker jag att man har gjort en klar uppryckning gällande Play Set-spelen. Det finns egentligen inte mycket allvarliga saker att klaga på.

Jag är dock besviken över att det inte finns något startpaket till Insidan ut. Jag tycker att det borde vara en självklarhet att varje Play Set även hade ett startpaket. Det är ju trots allt stor skillnad mellan Insidan ut och Star Wars. Ändå tvingas den som inte har en bas sedan tidigare att köpa Star Wars startpaket även om man bara är intresserad av Insidan ut. Det känns faktiskt lite som diskriminering av tjejer. Hur kan jag säga det? Jo, jag kan tänka mig att betydligt fler tjejer gillar Insidan ut än Star Wars. Det senare spelet är ju väldigt grabbigt.

Toy Boxen är ju hjärtat i Disney Infinity och om man gillar att skapa kan man tillbringa hur många timmar som helst där. Insidan ut Play Set är ett underbart plattformsspel som verkligen rekommenderas. Twilight of the Republic Play Set är inte mycket sämre utan det kommer säkert att älskas av många Star Wars-fans. Däremot är Toy Box-expansionen Toy Box Takeover inte lika kul. Men å andra sidan kan man inte skapa lika avancerade spel i Toy Boxen som man kan med ett Play Set.

Jag har även testat totalt 16 figurer. Jag är verkligen imponerad över hur snyggt gjorda de är och kvaliteten är bra så jag hoppas att de håller länge. Om jag ska utse en favorit så får det bli Olof, snögubben från Frost. Han är så himla härlig både att spela med och att lyssna på. För hur många är så entusiastiska att de vill bli vän med fienden hen just besegrat? Jag är dock tvungen att även utse en andra figur som vinnare. Det är Vemod. Hon är så härligt sorgsen att man bara vill ta upp henne och ge henne en stor, värmande kram.

Det finns en baksida för oss föräldrar. Precis som med sina föregångare riskerar Disney Infinity 3.0 att ruinera oss. Startpaket, Play Set, figurer, Toy Box-expansioner och Power Discar. Allt kostar pengar och det är lätt hänt att barnen tjatar och tjatar. Om jag räknat rätt kostar allt jag testat i denna artikel ungefär 2800 kr. Det är mycket pengar för en barnfamilj. Och mer prylar kommer framöver.

Som helhet kan jag inget annat göra än att rekommendera Disney Infinity 3.0. Hela konceptet ger jag en nia i betyg. Allt är så välgjort och hållbarheten är verkligen lång.

Navigera i artikeln

Inledning
Toy Box
Twilight of the Republic Play Set
Insidan ut Play Set
Toy Box Takeover
Övriga produkter
Sammanfattning

Det Bra

  • Svenska
  • Välgjort
  • Omfattande
  • Kan ägna hur lång tid som helst åt Toy Box
  • Kan dela med sig av skapelserna

Det Dåliga

  • Dyrt med alla prylar
  • Inget Insidan ut startpaket
  • En kombination av inredaren och stadsbyggaren vore kul
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi