Disney Infinity 3.0

Av i i Recensioner, 8 Mer

Disney Infinity 3.0 Toy Box

Toy Boxen är en central del av Disney Infinity och den har utökats en hel del jämfört med version 2.0. Kortfattat kan man säga att Toy Box är till för att bygga och skapa en massa saker som man dessutom kan tävla i.

Gillar du att skapa saker? Då tror jag att du kan lägga ner timme efter timme med Toy Boxen i Disney Infinity 3.0. Möjligheterna är enorma och begränsningarna förvånansvärt små. Vid en första anblick kan antalet saker kännas få men det ska finnas över 1000 prylar och annat att använda. Vissa hittar du när du spelar. Andra får du som belöningar. Ytterligare prylar kan du köpa i affären. Som valuta använder du blå gnistor som du erövrar när du spelar. Besegrar du en fiende eller slår sönder något så poppar det ut stjärnor som du får god användning för. Vad sägs om en podracer? Eller Bing Bångs regnbågsvagn? En vacker tavla? En bro? Eller en häst? Och så vidare i näst intill oändlighet.

Du kan inte bara bygga hus utan det finns följande delar att skapa: stad, trädhus, racerbana, terräng och inredning. Egentligen är det mest din fantasi som sätter begränsningar för vad du kan göra. En sak som jag skulle tycka var kul och som inte finns med idag är möjligheten att gå in i de hus man skapar. En kombination av stadsbyggaren och inredaren vore alltså kul.

Nu ska du inte tro att du är ensam i Toy Boxen. Nej, du får hela tiden besök av mängder av nyfikna Disneyfigurer. Dessutom kan du ”adoptera” en figur själv. Hen kallas medhjälpare och gör… Vad tror du? Jo hjälper dig såklart. Låt mig ta ett exempel. I inredaren skapar du och inreder rum. Då kan du skapa ett speciellt medhjälparrum. Sedan kastar du in medhjälparen i rummet och efter en liten stund kommer han ut ur ett färdiginrett rum. Skojigt!

När du spelar Toy Box-spel/utmaningar har du god användning av medhjälparen. Han slåss vid din sida och du kan utrusta honom med hattar och vapen som exempelvis är kraftfulla mot fienden eller som helar dig när du tar stryk. Medhjälparen behöver mat för att levlas upp (bli bättre alltså). Därför finns det en sektion där man odlar och vem hjälper dig där? Jo, medhjälparna.

Nu kan du inte enbart bygga och skapa i Toy Box. Nej, Toy Box kan också användas för utmaningar, eller om man vill kalla dem minispel så går det bra. Det finns ett antal sådana utmaningar i Toy Box hubben. Dessa fungerar förutom som spel även som en sorts lärodel där man lär sig olika delar av Disney Infinity 3.0. Dessutom kan du få inspiration till vad du kan skapa själv. De så kallade Toy Box-expansionerna bygger på Toy Boxen, men de är mer avancerade än vad du och jag skulle klara av att skapa.

Du kanske inte gillar att spela ensam? Då kan jag glädja dig med att man du kan spela tillsammans med en kompis som sätter sin figur på basen eller tillsammans med upp till tre kompisar över internet.

En nyhet i den nya versionen av Toy Box är den så kallade communityn, alltså internetgruppen. Du ladda upp dina alster på internet via den. Sedan kan andra anta dina utmaningar eller bygga vidare på din skapelse. Du kan givetvis själv ladda ner andras spel. När jag testade så fanns inte många skapelser. Närmare bestämt fanns det bara sådana från Disneys utvecklarteam, men det är inte så konstigt. I skrivande stund har nämligen Disney Infinity 3.0 bara funnits en dag i handeln så det kommer säkert mängder av skapelser framöver.

Navigera i artikeln

Inledning
Toy Box
Twilight of the Republic Play Set
Insidan ut Play Set
Toy Box Takeover
Övriga produkter
Sammanfattning

Skriven av: Mats Ernofsson

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Acer Predator Galea 500 ger ljudet en rymlig 3D-effekt men presterar sämre gällande komforten.… https://t.co/hvGguO7SIU
WD hakar på trenden med SSD i 3D NAND-teknik. https://t.co/5xUism3sgt https://t.co/8aVRPVRPrh
Step once more into the world of Monsters. Monster av alla modeller väntar på dig i Monster Hunter: World.… https://t.co/tCvSmv8TFA