Disney Infinity 3.0

Av i i Recensioner, 8 Mer

Disney Infinity 3.0

Den tredje upplagan av Disneys populära spel/leksaks-kombination. Det är en imponerande samling spel och leksaker.

För nykomlingen till Disney Infinitys värld kan antalet figurer, Play Set och annat vara helt oöverskådligt. Därför är inledningen av min artikel en sorts introduktion till Disney Infinity 3.0. På kommande sidor kan du bland annat läsa om de båda Play Seten Twilight of the Republic och Insidan ut, figurer, en Toy Box-expansion samt Power Discar.

Vad är Disney Infinity 3.0 och startpaket?

Disney Infinity 3.0 består av flera delar. Det är inte bara ett spel utan det finns en mängd plastfigurer och tillägg till det startpaket man köper. I dagsläget finns ett startpaket – Star Wars startpaket, men fler är utannonserade. I startpaketet finns allt du behöver. Givetvis är själva spelet med. Dessutom finns en bas med tre ursparningar där man placerar figurer, expansioner och annat. Star Wars startpaket innehåller också två figurer – Ahsoka Tano och Anakin Skywalker.

Om ditt barn inte har någon tidigare version av Disney Infinity 3.0 måste du köpa ett startpaket. För tillfället finns enbart ett Star Wars startpaket, men fler kommer. Gillar barnet sedan Insidan ut så måste du tyvärr köpa både Star Wars startpaketet och Insidan ut Play Setet.

Om du däremot redan äger en bas från Disney Infinity 1 eller 2.0 så kan du använda den. Ladda då ner spelet Disney Infinity 3.0 från nätet. Det är bra om du vill köpa ett Play Set såsom Insidan ut men inte gillar Star Wars.

Tänk på att startpaketet och spelet är plattformsberoende. Så om du har Playstation 4 måste startpaketet vara för just den konsolen. Övriga delar är helt oberoende av plattform. Det är bara att välja och vraka.

Jag har testat det startpaket som finns i handeln idag, Star Wars startpaket. Det innehåller följande:

– Spelet Disney Infinity 3.0
– Basen
– Twilight of the Republic Play Set
– Anakin Skywalker figur
– Ahsoka Tano figur
– Kort med webbkod

Figurer

Det finns en hel uppsjö av figurer som är riktigt snygga att titta på. Dessutom håller de god kvalitet så förhoppningsvis går de inte sönder av barnens lek.

I Toy Boxen, den grundläggande värld där man skapar hus, racingbanor och mycket annat, kan du använda alla figurer från alla Disney Infinity-utgåvor ända tillbaka till det ursprungliga Disney Infinity. Däremot fungerar inte figurer från Disney Infinity 3.0 i de äldre spelen.

När du spelar med ett Play Set så kan du emellertid enbart använda de figurer som är skapade för just den världen. Du kan alltså enbart använda Insidan ut-figurer i Insidan ut. Star Wars-figurer fungerar inte. Det gör inte heller figurer från Disney Infinity 1 eller 2.0.

Utöver Star Wars- och Insidan ut-figurer fanns även Olof, Musse och Mimmi Pigg, Mulan samt Sam Flynn and Quorra från ”Tron: Legacy” tillgängliga vid release. Fler figurer från Tron, Marvel och de kommande filmerna Zootropia samt Den gode dinosaurien släpps framöver.

Toy Box

Toy Boxen är kärnan i Disney Infinity 3.0. Här kan du bygga dina egna världar. Du kan skapa hela städer, racingbanor, trädhus, terräng eller inreda rum. Det finns näst intill obegränsade möjligheter att skapa. Dessutom kan du lägga till utmaningar till dina skapelser. På så sätt skapar du minispel som du sedan kan dela med dig till andra. Eller varför inte ladda ner olika skapelser från internet?

Play Set

Ett Play Set är ett spel som är fristående från Toy Boxen. Det består av en leksak med hexagonal platta som placeras på basen. Ett Play Set ingår i Star Wars startpaketet – Twilight of the Republic Play Set. Dessutom kan man köpa ytterligare ett Play Set som bygger på filmen Insidan ut och som givetvis har samma namn. Som sagt kan du bara använda figurer skapta för ett Play Set i just det Play Setet. Följande Play Set fanns vid releasen eller hade utannonserats:

– Star Wars: Twilight of the Republic Play Set
– Insidan ut Play Set
– Star Wars: Rise Against the Empire Play Set (kommande)
– Ett Marvel Play Set ska vara på gång
– Det kommer även figurer hämtade från de kommande filmerna Zootropia och Den gode dinosaurien, men jag vet inte hur det blir med Play Set till dessa.

Power Disc

Power Discarna är antingen runda eller hexagonala plattor. De läggs på basen och man kan stapla max tre hexagonala Power Discar ovanpå varandra varvid flera alltså kan användas samtidigt. Runda Power Discar placeras under respektive figur. Discarna delas in i tre typer:

1. Förmågor – dessa är runda och läggs under en figur. De ger dig olika förmågor såsom en följeslagare eller ett kraftfullt vapen.

2. Leksaker – dessa är hexagonala. Här finns rymdskepp, fordon och vapen.

3. Anpassning – dessa är hexagonala. Anpassningarna gör så att omgivningarna skiftar tema och man hamnar helt plötsligt i en ny värld, fast man är ändå kvar i samma värld som nyss.

Toy Box-expansioner

En Toy Box-expansion är också ett spel. Det består av en hexagonal platta att placera på basen. Dessa spel är dock inte lika avancerade som Play Set-spelen. Det beror på att man använder Toy Box-motorn som utvecklingsverktyg och den har flera inbyggda begränsningar. Följande expansioner fanns vid release eller var på gång:

– Toy Box Takeover
– Toy Box Speedway (kommande)

Flerspelarmöjligheter

Basen har plats för två figurer vilket innebär att du kan spela tillsammans med en kompis. Det gäller såväl i Toy Boxen som i olika Play Set. Om du har kompisar med en internetuppkoppling så kan ni dessutom spela upp till fyra samtidigt i Toy Boxen.

Navigera i artikeln

Inledning
Toy Box
Twilight of the Republic Play Set
Insidan ut Play Set
Toy Box Takeover
Övrigt
Sammanfattning

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Nu kan du spela igenom de båda The Incredible-filmerna tack vare att de danska plastbitarna återigen fått liv av TT… https://t.co/XqmYU1qRKB
Är det inte lite bökigt att som en liten skalbagge rulla runt på en stor kula? Jo, men det är nödvändigt om man ham… https://t.co/nOCcW3eHFP
Med aktiv brusreducering och tre mikrofoner är Jabra Elite 65e ett riktigt bra val för den som behöver ett headset… https://t.co/PYc5Ao8ZJG