Disney Princess

Av i i Recensioner, 2 Mer

Disney Princess

Vilken liten flicka har inte drömt om att vara en prinsessa? Att klä upp sig i en fin klänning och ta på sig något vackert smycke. Sagovärlden är fylld av prinsessor, så även Disneys värld. Problemet är att häxan Zara har släppt lös sina boggar. Dessa varelser, som till viss del påminner om tomtar, har nu invaderat och förstört Ariels, Jasmins, Askungens och Snövits kungariken. Boggarna har stulit ljud, förtroende, tid och färg från dom.

I Disney Princess, som är helt på svenska, spelar du en liten flicka som ska hjälpa prinsessorna att återställa ordningen i deras riken. Du börjar med att ”designa” din flicka genom att bland annat välja hudfärg, klänning, smycken och ögonfärg. Även om det finns en del alternativ så tycker jag att det lilla extra saknas.

Du börjar i ett dammigt slott som inte använts sedan boggarna släpptes lösa. Här får du en första introduktion till hur du använder ditt magiska trollspö. I källaren finns en portal som leder dig till de fyra prinsessornas riken. Trollstaven används till att förvandla boggarna till fjärilar. I Snövits värld används den även till att måla träd, fjärilar och annat. Man ändrar färg på staven på ett ställe och sedan är det bara att måla med trollstavens färg.

I varje konungarike ska du hjälpa prinsessorna. Det gör du genom olika småspel. Tyvärr är variationen ganska dålig då samma spelidé ofta återanvänds i flera spel. Ett exempel är att man ska fånga nedfallande saker med en korg. Detta spel förekommer i några varianter. Likaså ska man memorisera tangenttryckningar vid några tillfällen.

De olika prinsessrikena har olika svårighetsgrad. Ariels värld är lättast. Det är toklätt även för en femåring. Även det svåraste riket, Snövits, är lätt. Dessutom får man hela tiden väldigt mycket hjälp. Var man än är talar nämligen en berättarröst exakt vad som ska göras. Eftersom minispelen i sig är ganska enkla blir spelet i enklaste laget.

Den svenska dubbningen av berättarrösterna är helt okej, men lite spretig. Vissa röster känns lite tunna. Historien drivs fram med en mängd filmsnuttar som stundtals kan bli ganska långa. Det gör att en stor del av spelet ägnas åt filmerna.

Rent tekniskt sett är Disney Princess långt ifrån ett mästerverk. Den tredimensionella grafiken är kantig och ser ut att ha många år på nacken. Musiken är däremot okej, men inte mer.

När jag tänker på prinsessor tänker jag på mysiga miljöer. Några sådana tycker jag inte att utvecklarna har lyckats skapa. Miljöerna känns helt enkelt lite småtråkiga. Vidare borde utvecklarna ha gjort ett mer utmanande spel. Disney Princess är ett lätt spel och klaras med lätthet av en sjuåring.

Det Bra

  • Disney lockar
  • Helt på svenska

Det Dåliga

  • Disneys värld är inte så lockande som den borde
  • Mycket lätt
  • Flera minispel upprepas kring samma tema
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi